Ansöka om färdtjänst

Har fått hem papper att fylla i inför ett bedömningssamtal hos avdelningen för färdtjänst på stadsdelsförvaltningen. Bra. Det är en aning löjligt med den långa vägen man måste gå för att ens komma så långt. Att ansöka om färdtjänst:

Först bokar jag en tid hos vårdcentralen, sen väntar jag i flera veckor för att få komma dit. Läkaren skriver ett intyg, jag betalar 300 spänn för det, och efter ett par dagar får jag det hem i brevlådan. Jag kopierar det och skickar det till stadsdelsförvaltningen. Efter några veckor får jag hem en enkät, och en lapp där det står att jag ska ringa och boka en tid för en intervju. Jag ringer och får en tid ungefär 3 veckor senare. Fyller i enkäten och tar med mig den till bedömningssamtalet. Vi pratar i ungefär en timme, och hon frågar om samma saker som jag utförligt har svarat på i enkäten, men ännu mer detaljerat. Sedan tar det upp till 4 veckor för dem att besluta om jag får förlängd färdtjänst eller inte.

Gul tecknad taxi. Intyg till färdtjänst. Att ansöka om färdtjänst.Det känns som om man skulle kunna hoppa över några steg. Läkaren borde kunna skicka intyget direkt till stadsdelsförvaltningen, och de borde kunna tilldela mig en tid i stället för att jag ska ringa till någon som har en telefontid mellan 09.15-10.00 (som kan vara lite svår att pricka in om man faktiskt jobbar), och boka. Det är så pass viktigt att man tar sig tid för mötet, och dessutom är ganska många av de som har färdtjänst inte särskilt upptagna på dagarna. Det ska vara enkelt att ansöka om färdtjänst. Det är det inte.

Dessutom känns det onödigt att fylla i enkäten, när de ändå intervjuar ännu mer detaljerat än vad man kan få plats med på ett par A4-papper. Självklart är det viktigt att sålla ut de som inte har rätt till färdtjänst med taxiresor, för det är ju inte helt gratis, men det känns som en aning för mycket byråkrati, och att det borde gå att spara en hel del pengar på att se över den där processen. Men vad vet jag. Jag blir bara glad om jag får förlängd färdtjänst, för annars kan jag inte jobba mer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/ansoka-om-fardtjanst/

1 ping

  1. […] bokade tider till höger och vänster, och så samtidigt den väldigt omständliga processen att ansöka om Färdtjänst igen. Inte konstigt att jag hade glömt, och jävligt bra att den kom fram. Jag ska ändå till […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.