Bilder på barn

I många bloggar som skrivs av mammor är det mängder av bilder på ungarna, såklart. Men ibland undrar jag lite hur de tänker, när det gäller vilka bilder de lägger upp. Halvnakna barn är inte riktigt okej, det är liksom att bjuda in ett oönskat klientel i familjen. I många fall är det säkert bara dumhet som ligger bakom, och folk antar att det bara är familjen som läser, men när man sedan lägger in sin blogg på en topplista eller i en traffic exchange, då blir det öppet villebråd.

Andra sorters bilder är inte okej av en annan anledning. Har barnen verkligen godkänt att det ligger massvis av bilder på dem när de sitter på toaletten, eller pottränar? Eller bilder på dem när de ligger och sover? Jag skulle blir förbannad på riktigt om någon publicerade en dylik bild på mig från när jag var liten. Har den hamnat på internet så ligger den ju där, och när barnen blir äldre kan det bli riktigt, riktigt fel.

Kamera

Älskaren R brukar säga att jag är söt när jag sover, och ibland fotograferar han mig. Jag blir arg varje gång, och han får radera bilderna. Han gör det för att han gillar att fotografera, och för att han gillar mig. Det fattar ju jag också, och det är säkert av samma anledning mammabloggarna lägger upp sådana bilder. Men att fota och radera, eller behålla för sig själv, är en jäkla skillnad jämfört med att publicera det för hela världen. Jag tycker att det är osjysst mot barnen, för jag vet ju hur jag själv skulle reagera. Och ja, jag hade blivit ledsen om jag var fem år också.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/bilder-pa-barn/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 21, 2013 kl. 15:57
  • Svara

  Så jävla skönt att inte ha barn! 😛
  Men… jag fotar mina bonusbarn ibland och lägger ut – fast jag frågar alltid först om jag får. Jag har lärt mig att göra det, liksom jag alltid frågar alla andra om det är OK att publicera bilder på dem

  1. Ja, men då är det ju inga problem! De väljer själva.

  • Jilinamars 21, 2013 kl. 16:06
  • Svara

  Frågar alltid min syster om jag får lägga ut bilder på min systerson som jag fotat. Jag har en bild på han då jag håller han o han enbart har blöjor på sig, den var jag jag tveksam över om att lägga ut, men den är väldigt harmlös eller vad man ska kalla det. Jag fick ok av syrran,

  Jag har sett många bloggar där det lagts ut bilder på barn helt näck och jag kan verkligen inte förstå hur man då tänkte?? Barn som sitter i badkaret eller barn som sover stör jag mig på också.

  Annars bryr jag mig inte det minsta :).

  1. Ja precis, men då är det ju ändå mamman som bestämmer. Jag förstår hur du menar, men tänker ändå att när han blir större kanske han inte tycker att det är så roligt att det har funnits bilder på honom online.

   Att lägga ut bilder på nakna barn eller på barn som badar är helt sjukt. Men vill man bjuda in alla världens pervon och freaks till sin familj, så varsågod liksom… 🙂

  • Pettermars 21, 2013 kl. 21:14
  • Svara

  Hahaha… Tur att jag inte har barn men om nu någon stackare had haft mig som pappa hade jag inte lagt ut bilder på knotten. Pedofilin ökar nog inte för att det finns bilder på barn på nätet men det är rena gotteboden för snuskhumrarna.
  Din frågeställning är intressant och kanske är det inte speciellt märkligt. Föräldrar har i alla tider gillat att visa upp sina ungar. Skillnaden är att nu fläkar man ut sig helt offentligt. Vi i den ”äldre” generation tyker det verkar märkligt, men är det? När dessa ungar växer upp är de kanske stolta över alla bilder. Den som har flest vinner. 😀
  Tiderna förändras och så även attityden till privatlivet. Folk fläkar ju ut sig hela tiden på Fejjan. Anledningen till att jag håller en relativt låg profil är att jag inte vill att det finns en massa av mig på nätet. jag vill kontrollera mina bilder. Det flesta bryr sig nog inte och det är deras beslut. Dumt? Kanske, men som sagt deras beslut.
  Om någon runkar åt bilder på mig är inget jag bryr mig om. 😀

  1. Hahaha! 🙂 Nej, jag lägger aldrig ut bilder på någon som inte själv inte har godkänt det.
   Jag tror nog inte att det är en åldersgrej, för det är ju en jäkla skillnad att ha fotot i vardagsrummet eller visa på jobbet, jämfört med att visa för hela världen. Och jag skulle nog känna mig försmådd av det också.

   Självklart får man fläka ut sig hur mycket man vill på nätet, men att göra det med någon annan – även om man har avlat den – ogillas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.