Det är jag som är Döden

Det är tydligen inte bara jag som ute förstår vitsen med att fråga människor helt slumpmässigt på stan vad de har på sig, och varifrån kläderna kommer! Vem är intresserad av det egentligen? Vad de har på sig ser man ju, och för det mesta är det köpt i second hand, ärvt eller inhandlat utomlands – det hjälper ju ingen som vill försöka efterapa stilen. Så här har Döden, från Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet” att säga om saken:

Vem är du?
Jag är Döden.

Vad har du på dig?
Kappan är från Beyond Retro och handskarna har jag köpt i London. Huvan är second hand.

Hur skulle du beskriva din stil?
Blandad tycker jag. Mycket svart, men det beror på humör.

Hahaha! Om någon skulle fråga mig skulle de nog få till svar:

Syns inte det? Leggings, kjol, blus, halsduk, jacka, skor och vantar. Är du blind, eller varför frågar du?
Var de kommer ifrån? Ingen aning. Någonstans där det var lite trängsel.

De kommer nog aldrig att fråga mig, för jag är ingen fashionista, jag sticker inte ut i mängden med kycklinggula strumbyxor och rosa dreadlocks, och jag köper så gott som aldrig kläder i andra hand. Döden och jag har nog mycket gemensamt när det gäller stil, min är ganska strikt, mycket svart och stilren. Jag hoppas verkligen att ingen någonsin frågar mig om vad jag har på mig och var det kommer ifrån, för jag tror inte att jag skulle kunna svara normalt, eller i alla fall med ett vettigt svar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/det-ar-jag-som-ar-doden/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 12, 2013 kl. 19:51
  • Svara

  Jag skulle ALDRIG svara på ett normalt sätt heller!
  /En som alltid klär sig i svart

  1. Nej, det går liksom inte att säga något seriöst och faktiskt mena det! :mrgreen:

  • Rolfmars 13, 2013 kl. 13:15
  • Svara

  Intressant inlägg……….Rent snyggt och hyggligt märkestrogen är min grej,,,,,,,,Avskyr dessa desperade ((titta på mig)) med trasiga jeans,,,,,lilla hår,,,,,,,,ansikten fyllda diverse utsmyckning. Herregud de ser ju inte ens ut som människor.!!!

  1. Man kan vara speciell på andra sätt… Det liksom placerar folk i ett fack, och det är sällan positivt. Tycker inte heller att det säger så mycket om en person, mer än att de kanske tycker att det är snyggt… Jag tycker inte att det är snyggt! 🙂

  • Rolfmars 13, 2013 kl. 16:57
  • Svara

  Tror många vill placeras i fack och inte ””vara som andra””. Det är ofrånkomligt med tanke på hur vårt samhälle ser ut i dag.

  1. Det är sant. Men man blir lite som alla andra så fort man placeras i ett fack – även om man ser ovanlig eller udda ut! 🙂

  • Rolfmars 13, 2013 kl. 18:36
  • Svara

  jag går inte placera i något fack det är en omöjlighet. Tro mig det har gjort försök. Men jag tar bort deras smil blixtsnabbt konstaterar att de misslyckades igen. Jag har varit en enigma för många och är stolt över att konstatera att jag fortsatt är det för många.

  1. Du låter som en intressant människa! Jag gillar folk som inte riktigt går att placera, och som har oväntade sidor.

  • Rolfmars 13, 2013 kl. 22:09
  • Svara

  Det har många fått erfara. Jag tillhör i Sverige en farlig typ av människa. Jag vet att jag bär med mig respekt samt att jag säger min uppfattning inom alla områden. Även de åsikter som officiellt inte är omtyckta. Men jag är inte sådan som tar initiativ och börjar vad som kan tyckas vara provokativa åsikter men är jag med i tugget så hoppar åsikterna gällande både det ena och det andra.

  1. Jag är lite så också. Startar ingenting i onödan, men om någon frågar så får de sannerligen veta vad jag tycker och tänker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.