En vän och en soffa

Fick tråkiga nyheter i går kväll. En vän, faktiskt en av mina bästa vänner, har blivit singel och ska flytta härifrån. Vi träffades på jobbet när jag bodde i Norrland för en massa år sedan, och han var faktiskt den enda av alla så kallade vänner jag hade där, som brydde sig om att komma hem till mig och hänga när jag blev för dålig för att fortsätta jobba. Jag flyttade ju tillbaka till Stockholm efter bara några månader, och sen kom han hit för knappt ett år sedan för att bo här med sin tjej.

Nu ska han flytta tillbaka till Norrland, om några veckor, och jag tycker att det är skittråkigt. Nej, det är inte mitt förhållande som har tagit slut, det är inte jag som inte har någonstans att bo, och det är inte jag som ska flytta, men jag blir ledsen ändå. Självklart för hans skull, men även för min skull, eftersom vi inte kommer att kunna träffas så ofta. Men bra saker kanske inte varar för evigt, och han har släkt, vänner och säkert jobb också som väntar när han flyttar tillbaka.

Hoppas att vi hinner ses mer än en gång innan han flyttar, för sen dröjer det nog innan vi får möjligheten igen. Och det suger. Jag kommer inte att kunna åka någonstans innan jag är opererad och har läkt, sen vet jag inte hur det blir. Jag är ledsen, för oss båda, men jag hoppas att han vet att det alltid kommer att finnas en vän och en soffa att sova på här, och att han kommer vara saknad. Ofta.

Soffa. Det finns alltid plats för en vän.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/en-van-och-en-soffa/

2 kommentarer

1 ping

  1. Tråkigt, men gott med en sån go vän – som vet att det alltid finns en soffa hos dig!

    1. Ja, de växer inte på träd!

  1. […] av kvällen tillbringade jag med bästa E, som snart flyttar härifrån. Pratade framtid, dåtid och om hur saker förändras, över en burgare och ett par öl. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: