Fika, kött och öl

Ojoj, vilken heldag det blev i går! Började med fika hos farmor på dagen. Blev knappt insläppta, för hon hörde inte att vi ringde på dörren, men efter några minuter kom vi in och fick både gott fika och samtal i ett par timmar. Systerdottern var väldigt trött efter ett par timmar i badhuset, och yttrade inte många ord, men vi fick lite gos i soffan ändå.

Efteråt träffade vi bästa M och E för att käka middag. Vi gick till Texas Long Horn på söder och käkade en riktig jävla ordentlig middag. Baconlindad oxfilé blev det för mig, och de stora karlarna gav sig på 400 gram biff, efterrätt och några öl till maten utan att bli särskilt proppmätta. Sen gick vi vidare till en pub bredvid, drack ett par cider och snackade en stund. De drack öl som var så äcklig att jag nästan ville kräkas. Bitter, oljig, och med smak av kummin och tjära.

Öl, flaska och glas

Sen skulle E träffa en vän som var på besök, så jag och R följde med. Vi hade väldigt trevligt, men det var det absolut vidrigaste ställe jag någonsin varit på – Carmen i närheten av Medis. Fruktansvärt äcklig krog, hela stället stank kiss. Toaletterna var helt vidriga, utan rinnande vatten eller papper, och jag fattar inte hur ett sånt ställe ens kan få ha öppet ur ett hygien-perspektiv! Drinkarna var särskrivna, klientelet var  både illaluktande och konstigt, men det var i alla fall ingen hög musik i bakgrunden. Man kunde sitta ner och prata utan att skrika. Aldrig mer.

Det blev en lång dag, med tanke på att vi gick strax efter lunch och kom hem efter midnatt. Men det var samtidigt en av de allra roligaste dagarna jag har haft på länge, så det var värt det. Och det roliga fortsätter i dag, med mina allra bästa vänner som kommer hit lite senare. Lyckades dricka alldeles för många öl i går, och det känns lite tungt just nu. Piggnar säkert till med hjälp av lite ägg och bacon. Älskar mina vänner, men de vägrar fortfarande synas på bild trots att de är snygga. Vänta bara.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/fika-kott-och-ol/

2 kommentarer

  • Pettermars 3, 2013 kl. 17:34
  • Svara

  Förstår att du inte vill gå på den krogen mer. Sitta ner och prata utan att skrika. Vilket otrevligt ställe. Hahahah…….
  Medis?? Är det Medborgarplatsen? Ska undvika den krogen nästa gång jag är i Hufvudstaden. 😀 Den där ölen grabbarna drack blir jag intresserad av. Öl med tjärsmak gillar jag. Kummin är inte min grej men det försvinner kanske i tjäran. Kan de måhända ha druckit Murphy’s?
  Upplys mig gärna då jag älskar öl och vill prova allt som är mörkt och tjärigt. I dagarna öppnade ett mikrobrygger i min lilla stad. Mycket Intressant. Yiiihaooooo…..

  1. Haha, oj, det ser lite konstigt ut!
   Japp, Medborgarplatsen. Det var inte Murphy’s tror jag, men jag kommer inte ihåg vad de hette. Stället heter i alla fall Oliver Twist och ligger i närheten av Slussen, de har hur många sorters konstig öl som helst. Ska kolla med dem om de kommer ihåg vad det var de drack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.