Fina händer

Jag fick höra häromdagen, av någon jag inte känner så väl, att jag hade väldigt fina händer. Långa fingrar och naturliga naglar. Det gjorde mig glad av någon anledning, för jag tyckte själv att de såg lite tråkiga ut. Korta naglar, torra händer, ett par spruckna nagelband och inget nagellack. Vinterhänder. Han sa också att det var så mycket finare med naturella naglar än med nagelförlängningar, och det håller jag verkligen med om. Fejkade, väldigt tjocka, alldeles för långa och oftast med helknasiga mönster, eller bara målade nageltippar, är faktiskt skitfult.

Jag har nog aldrig träffat en kille som tycker att det är särskilt attraktivt, de flesta jag har frågat säger rakt ut att det ser förjävligt ut. Jag fattar inte varför så många tjejer håller på med det. Gelé- eller akrylnaglar innebär inte fina händer. De kostar ju åtminstone en tusenlapp i månaden att underhålla dem, och dessutom förlorar man ju en massa funktionalitet i händerna när man har så långa naglar. Och det blir fult så fort det har växt ut lite. Googla på ”gelénaglar” så får ni se hysteriskt fula kreationer i mängd. Och varför gör man förlängning av tånaglarna?! Hemskt.

Det är nog faktiskt en av de absolut sista sakerna jag någonsin skulle lägga ut pengar på. Av alla saker man kan göra med sig själv, för sig själv eller för andra, så är fejknaglar något av det knäppaste jag kommer på. Visst kan det vara snyggt med nagellack (om hela nageln är i samma färg!), men inte på tjocka, fyrkantiga plastbitar. Ingen har ju sådan form på nageln, naturligt! Jag fattar inte riktigt vem man gör det för, är det för sig själv? För sina tjejkompisar? För att det är sexigt? Njae, inte mycket… Jag säger som älskaren R: Nagelterapeuter är de första som går åt när revolutionen kommer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/fina-hander/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 26, 2013 kl. 21:01
  • Svara

  Hehehe… Då är jag för en gångs skull normal. Har heller aldrig förstått det där med att måla ett vitt band längst ut på nageln. Varför? Det ser faktiskt inte klokt ut. Nagellack kan jag gilla om det är fräcka färger och passar personen.
  Egentligen lägger jag mig inte heller i hur en person vill se ut. det är upp till var och en men det är ändå lite märkligt hur kvinnor piffar till sig fast vi män ofta inte ens ser det eller ens efterfrågat det. Hahaha….

  1. Jag har aldrig fattat det heller! Nagellack kan vara väldigt snyggt, men ibland ser det bara förjävligt ut. Visst är det märkligt att kvinnor gör så? Har en man sagt att det är snyggt, en gång för 50 år sedan, och så tror kvinnor att det ska vara så sedan? Clueless.

    • Pettermars 26, 2013 kl. 21:13
    • Svara

    Självklart uppskattar jag en kvinna som ser bra ut, är välvårdad och bryr sig om sitt utseende men det går ibland till överdrift. Smink behövs inte hela tiden och många gånger märker vi män inte ens om kvinnor är sminkade eller ej. Troligen så sminkar och målar sig väl kvinnor för att de vill se snygga ut. Man gör det för sin egen skull men ibland verkar det spåra ur en aning. 😀
    P.S Män har ställt till med en hel del elände men nu måste väl kvinnan vara fri nog att inte anpassa sig till manssläktes vilja. D.S

 1. Ja, man kan tycka att de flesta vågar göra som de vill, men det är ju altid enkelt att skylla på männen. 🙂

  Du har helt rätt i det du säger – känner man sig lite snyggare när man går ut så mår man oftast lite bättre. Hur det hänger ihop är ett mysterium, för det borde inte vara kopplat.

  • Monamars 27, 2013 kl. 07:47
  • Svara

  Det värsta med dessa naglar är hur fruktansvärt ohygieniskt det är. Vem vill få en ansiktsbehandling av någon med liknande klor eller få sin mat tillagad av någon med gammalt skit under naglarna?

  1. Ja, absolut! Även om det ser rent ut, så är ju mängden bakterier som gömmer sig under naglarna grotesk. Bläää!

  • jourapril 5, 2013 kl. 16:09
  • Svara

  Hur ser dina naglar ut då?

  1. Väldigt neutrala. Inte för korta, inte nedbitna eller trasiga, utan ganska välformade. Oftast omålade eller med genomskinligt blankt lack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.