Framsteg i odling!

Jag trodde ju aldrig att älskaren R skulle lyckas med någon sorts odling över huvudtaget, och särskilt inte efter bara några dagar, men det har kommit upp något i drivhuset! En två centimeter lång vit grej med grönt huvud. Det är den enda grodden som har kommit upp, trots att det är 24 celler, men jag är mycket förvånad över att den stackars lilla grejen har orkat sig upp!

Drivhus med odling av chiliplantor

Det här med odling har ju inte varit hans grej, någonsin, och inte min heller. Jag vattnar mina gröna växter när de ser hängiga ut, och ingenting blommar någonsin. Jag har haft ihjäl flera tjockbladiga gröna grejer, till och med garderobsblommor, men jag har ändå alltid varit bättre på att ta hand om växter än vad R har varit!

Å andra sidan går han verkligen in för att göra saker bra, när han väl har bestämt sig. Så jag tror nog ändå att hans lilla odling skulle kunna utveckla sig till något riktigt bra – för min del. Jag vill ju nämligen så gärna ha ett par olika små chiliplantor! Han har faktiskt till och med redan börjat läsa på om hur man odlar andra saker, och det verkar som om han ska odla vitlök i sommar. Man måste tydligen köpa sättvitlök, för den man köper i butik kan bära på virus eller vara behandlade för att inte gro. Inte bra.

Hur som helst, det kommer säkert sluta med att han får en helt ny hobby, och det växer saker överallt. Bra om det är något jag har användning för, men han kan ju glömma att jag ska se efter de små liven…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/framsteg-i-odling/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Rolfmars 10, 2013 kl. 15:36
  • Svara

  Prata regelbundet med allt grönt i alla former inomhus och utomhus. Det lönar sig i långa loppet likt regelbunden vattning inomhus oavsett årstid. Inte kastat någon växt inomhus eller utomhus sedan 2009.

  1. Oj då, imponerande! Det går riktigt bra för de små liven, nu kryllar det av små groddar. Helt klart roligare med något man driver upp själv, och som man även kan ha nytta av, än en färdigköpt krukväxt!

  • Rolfmars 10, 2013 kl. 23:16
  • Svara

  Det är naturligtvis en höjdare exempelvis på sommaren gå ut hämta en tomat. Skiva upp den lägga på mackan och avnjuta till morgonkaffert. Jag blir fortsatt lika glad varje vår framför allt när jag noterat att tomten allehande växter överlevt ännu en brytal vinter. Även om den här vinter långt i fråm släppt grppet. ((11 dryga minus i kväll))

  1. Ja, verkligen, det är mysigt! Det är vinter här också, just nu har vi -10.5 här. Hoppas det vänder snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.