Genuin smak

Jag tycker inte om dumma formuleringar på livsmedel som sätts dit för att saker och ting ska låta bättre än de är. Om man tror att ”fettfri” betyder att det är nyttigt behöver man nog läsa på lite, så det är inte riktigt såna formuleringar jag tänker på. Mer som den här, en genuin smak på en fläskytterfilé, uppenbara saker som sätts dit för att folk ska tro att det är mer exklusivt:

Mörad och saftig med genuin köttsmak

Vad då genuin köttsmak? Vad skulle det annars smaka om det, gurka? Kött smakar kött, och man får det man betalar för.

Fläskfilé

Billigt fläsk smakar just billigt fläsk, och det är inget fel med det, men skulle fläsk med genuin köttsmak vara godare, eller? Äh, jag fattar inte. Lite som den där äkta skinkan, som ändå bara innehöll 72% kött. Blä.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/genuin-smak/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Rolfmars 11, 2013 kl. 16:23
  • Svara

  Ett synnerligen härligt inlägg. Det du skriver är så underbart sant. Äkta hit och äkta dit är bara patetiskt. Men med mer alvar så är det numera lagligt att presentera varor för vad de INTE är. Eller exempelvis får du marknadsföra något som äkta svenskt,,,,,,Då varan är importerad men ompakiterad här i sverige.

  1. Ja, och det är förjävligt dåligt! Ibland krävs det förstoringsglas och stora efterforskningar för att få reda på vad man stoppar i käften!

  • Tummelunsenmars 11, 2013 kl. 19:39
  • Svara

  ♫♪♫ ”Allting går att sälja med mördande reklam…!” ♫♪♫

  1. Verkligen! 🙂

  • Rolfmars 11, 2013 kl. 20:34
  • Svara

  Men mitt liv som tidigare dryga 20 år som jobbande i PR branchen så vet vi att om du inte syns så finns du inte. Och det är sant allt och då menar jag allt går att sälja,,,,,,,

  Tack för en suverän blogg fortsätt på den här linjen.

  1. Precis! Dip med smak av sourcream (gräddfil), som man blandar i gräddfil…?! https://argaklara.com/2012/04/sourcream-dip/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.