Hamburgare

Jo, det blev alltså en hel del mat i går kväll. Jag och älskaren R gjorde hamburgare, och det var sjukt gott. Ett kilo köttfärs blev till sju biffar i varierande storlek, några på ungefär 100 gram, och några på 150. Alla verkar ju tycka att hamburgare ska göras på olika sätt, men jag har ett ägg, salt, peppar och en matsked dijonsenap i köttfärsen. Det blir saftigt och bra. Tillbehören blev tomater, sallad, rå lök, det obligatoriska baconet, ost och dressing. Jag brukar bli hånad för det, men jag tycker att den där gula osten (som är förpackad i enskilda skivor) på hamburgare är sjukt god!

Hamburgare med bacon

Jag känner ingen annan som gillar den där osten, så det brukar bli högljudda protester. Skiter väl jag i. Hur som helst, jag hör till en av de där människorna som inte vill ha varken senap eller ketchup på en smarrig hamburgare. Alltså, riktiga, saftiga burgare. Inga papp-bitar från snabbmatshaket eller bajs-burgare från frysdisken. Lite dressing kan vara gott, med betoning på lite. Gillar inte vanlig hamburgerdressing i rosa tub så särskilt mycket, så vi tog en med smak av bacon. Betydligt bättre än originalet, men kan inte direkt påstå att den smakade bacon.

Jag käkade två av de minsta burgarna, med ett halvt bröd till varje, och jag höll på att spricka. Älskaren R tog de två största med två stora bröd till. Det ena stekte han dessutom i baconfettet, och det sög upp alltihop som en svamp. När han var klar klagade han över hur mätt han var, och utbrast: ”Jag känner inte alls igen den här känslan!” Hahaha! Inte ens 400 gram biff med pommes och sås på krogen för ett par veckor sedan var i närheten av mättheten av ett par hamburgare i går kväll! Efteråt sa han: ”Jag måste gå och idissla en stund.” Vi gjorde inte så mycket mer efter det…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/hamburgare/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Karinmars 16, 2013 kl. 14:33
  • Svara

  Jag gillar också sån där ost. 🙂
  Men ketchup vill jag allt ha på mina burgare. – Även om de är smaskigt hemmagjorda. 🙂

  1. Skönt att jag inte är ensam om att gilla osten i alla fall! 🙂 Mm!

  • Farsanmars 16, 2013 kl. 15:09
  • Svara

  Jag älskar matkoma.Särskilt paltkoma!

  1. Paltkoma är trevligt! Men inte för ofta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.