I rusningstrafik

Det är jobbigt nu. Eftersom jag bara har två resor om dagen var tvungen att antingen välja bort resan till vårdcentralen, resan därifrån till jobbet, eller resan hem. Ville vara helt säker på att komma hem, så det blev den första resan som rök. Tunnelbana. Rusningstrafik. Människor, barn, vagnar, hundar och idioter som tror att de kan bete sig hur som helst bara för att de har bråttom.

Som tur var skulle jag inte så långt, men tillräckligt för att nästan däcka mig. Var tvungen att stanna och vila halvvägs, och äta lite extra piller. Helt sjukt, fem stationer med tunnelbanan gick okej, för jag fick sitta ner, men bussen var vidrig. Att åka buss generellt är dåligt, men att åka buss i Årsta är omöjligt. Krokigare, smalare och guppigare gator, med högre hållplatstäthet, hittar man nog ingen annanstans i stan. Tur att jag flyttade därifrån.

Tecknad buss. Åker buss i rusningstrafik - dåligt.Resten av resorna skedde i alla fall med taxi, men det var inte alls kul att jobba. Beviset för att jag bör ha färdtjänst, det gäller bara att övertyga stadsdelsnämnden igen. Har i alla fall fått ett nytt intyg utan krusiduller, det ska bara dyka upp i min brevlåda – förhoppningsvis redan i dag. Eller i morgon. Sen ska det kopieras, skickas, och bollen är i rullning igen. Och jag tänker inte åka tunnelbana i rusningstrafik på länge. Särskilt inte i dag, för jag är hemma sjuk.

Har övertagit älskaren Rs förkylning, verkar det som. Hade ganska ont i halsen på eftermiddagen i går, och framåt kvällen bröt det ut på riktigt. Kunde knappt prata, näsan började rinna och jag fick feber. Ont i hela kroppen, mer än vanligt. Typiskt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/i-rusningstrafik/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: