Klä sig smal, del två

För ett tag sedan skrev jag om att klä sig efter sin kroppsform och att klä sig smal (det hittar ni här), och om myten att man ser smalare ut i svart. Så är det ju inte, eftersom de flesta uppfattar svarta saker som större och tyngre, än samma sak i en ljus färg. Sen är det ju det här med vertikala eller horisontella ränder.

De flesta tror ju att man ser smalare ut om man har kläder med vertikala ränder, men forskning visar att det är precis tvärtom. Forskaren Peter Thompson har undersökt saken, och det visar sig att så gott som alla uppfattar någon som bär kläder med horisontella ränder som smalare, än samma person i ett likadant plagg med vertikala ränder. Sug på den.

En rand på rätt ställe göra underverk! Varför tror ni annars att de flesta stylister sätter ett bälte i midjan på folk? Jo, oavsett hur man ser ut, även om man ser ut som en kub, så ser man lite mer timglasformad ut då. Det spelar ingen roll om man väger 100 kilo, det blir alltid bättre om man accentuerar midjan. Det är ett enkelt sätt att klä sig smal.

Nej, jag är ju verkligen ingen modeguru, och det här är absolut inte en modeblogg, men jag gillar ändå kläder, och vad de gör med oss. Dessutom är jag lite fascinerad av synvillor och hur man kan lura hjärnan med relativt små och enkla medel. Har man inte mycket till midja är det alltså fördelaktigt att ha på sig något relativt ljust, och ha en svart litet skärp eller något i midjan. Det värsta man kan ha på sig är en mörk eller till och med svart tröja som inte är figursydd. Så det så.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/kla-sig-smal-del-tva/

2 kommentarer

1 ping

  • youtube.commars 20, 2013 kl. 08:11
  • Svara

  A fascinating discussion is worth comment. I believe that you should
  publish more on this topic, it may not be a taboo subject
  but typically people don’t talk about these subjects. To the next! Best wishes!!

  1. Thanks! More to come… 🙂

  • Klä sig smalareArga Klaramars 19, 2013 kl. 19:16

  […] Men med kläder som sitter bra och som man känner sig snygg i får man oftast lite bättre hållning, och ser genast snyggare ut. Ett ärligt smakråd när man shoppar är ganska viktigt, om man inte vet vad man borde titta efter, eller ser hur det ser ut. Och så en fundering kring det här med tjockissvart: Om du har två kuber, en svart och en vit, så kommer din hjärna säga att den svarta ser tyngre ut. Det är detaljerna och variationen som skapar förstorande eller förminskande effekter. Mer om att klä sig smal hittar du här. […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.