Luftrenare

Pollensäsongen startar när som helst nu. I södra Sverige har den väl redan kommit igång, och för mig innebär det kliande ögon och rinnande näsa varje dag. Det är värst när jag vaknar på morgonen, nästan så att jag känner mig bakis. Rödögd och snuvig, och det underlättar inte direkt att känna sig pigg och fräsch på morgonen. Nej, tvärtom, det är riktigt jobbigt, och jag behöver verkligen inte fler saker som stör min hälsa. Har därför skaffat mig ett par luftrenare som jag ska prova.

Den ena, till vänster, är en Airfree luftrenare som jag ska ha i sovrummet, och den högra är en Biozone luftrenare, som ska sitta högt upp i vardagsrummet. Har öppen planlösning hemma, det är bara i sovrummet och badrummet som går att stänga om sig, så jag tror att det kommer att bli en riktigt lyckad lösning. De har kapacitet för en större yta än min lägenhet – min kropp kommer nog att få en chock av ren luft!

Luftrenare

Det vore oerhört skönt om jag kunde slippa lite av besvären, för det är ju faktiskt inte alls länge kvar tills man vaknar av en pollen-knockout. Ska se om jag kan få upp och igång sakerna redan i morgon. Som tur är så har de inga filter eller vatten man ska byta, så det verkar enkelt att sköta om dem. Dessutom är de ganska små och väldigt tysta, så de stör inte så mycket i rummet, varken med ljud eller utseende. Hoppas verkligen att snön och iskylan försvinner någon gång så att våren får komma igång, för nu är jag verkligen redo att slå tillbaka!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/luftrenare/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.