Museum, helg och jobb

Helgen är här på riktigt! Ljuvligt. Älskaren R har semester måndag-torsdag nästa vecka, och sen är det ju påsk, så han är nog lite extra lycklig i dag. Om det inte vore för att han skulle hjälpa någon kompis från jobbet att flytta… Bästa M är bortrest, så honom kan jag inte heller leka med. Inte för att jag vet vad jag skulle vilja göra, dock. Gå på ett museum vore trevligt (självklart inte det fullständigt värdelösa Spritmuseet), men det borde man kunna göra i morgon också. Vad det nu kan tänkas finnas för intressanta museum som har öppet, och inte bara är för barn.

Spritmuseum på Djurgården i Stockholm. Det absolut sämsta jag varit med om i museiväg. Det vore roligt att gå på museum dock.Det är så härligt att vara ledig på fredagar, för då har jag redan fått vila en dag när alla andra blir lediga, och jag är helt enkelt i lite bättre form! När jag jobbade förmiddagar alla vardagar i veckan var jag ju så trött att hela veckan blev förstörd, men det här schemat jag har haft sedan februrari är helt perfekt. Det har faktiskt fungerat över all förväntan. Varenda gång jag har jobbat förut (de senaste åren) har jag längtat efter att få sluta, för att det har varit så oerhört jobbigt och smärtsamt. Tro mig, det är fortfarande jobbigt väldigt jobbigt och smärtsamt, men det fungerar i alla fall en längre period än en månad eller två.

Det här är den längsta perioden jag har fått jobba där, förresten. Först december-januari, och sedan förlängt februari-april. Det kommer inte att bli någon ny förlängning, men med lite tur kanske jag får komma tillbaka och jobba i framtiden, på samma sätt. Jag hoppas verkligen det, för jag har inte så mycket att välja på. Jag måste samla ihop en smärre förmögenhet varje månad för att ha råd med behandlingar, resor, massage, ledighet efter operationer, läkarbesök och mediciner, när en hel del inte ingår i högkostnadsskydd eller frikort, och jag knappt har någon inkomst.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/museum-helg-och-jobb/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 23, 2013 kl. 12:33
  • Svara

  Önskar att jag kunde bidra, men blir själv snart av med lönen, så tyvärr.
  Kramar!

  1. Jag vet! 🙁 Stor kram!

  • Lindamars 23, 2013 kl. 14:46
  • Svara

  Ush, jag vet precis hur det är att leva med kronisk smärta, det förstör hela livet. Dock har min smärta blivit typ 1800 gånger mildare sedan jag flyttade till Spanien. Värme gjorde susen för mig.

  1. Ja, så är det verkligen! Skulle också vilja flytta till Spanien, det låter härligt och betydligt bättre mot onda leder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.