Mysig påsk

Hade en fantastiskt mysig dag i går! Slappade lite i solen på förmiddagen, och det resulterade i röda kinder. Efter lunch försvann solen, så vi tog med oss svärisarnas jycke på promenad. Den går, vi följer efter. Eller den försöker snarare att springa, för det finns mängder med roliga djur att jaga. Harar och gäss, framför allt. Gick och tuggade på jordgubbar och påskgodis mest hela dagen, och på eftermiddagen blev det traditionell påskmiddag hos svärisarna.

Chokladkanin, godis, påsk

Lax, sill, ägg och räkor, mycket smått och gott. Vi har blivit så bortskämda den här helgen med god mat, uppvärmning av huset, städning och fina presenter. Mysig helg! På kvällen gjorde vi chokladpudding till våra jordgubbar, och njöt av det under ett parti Monopol. Den riktigt gamla varianten, med sedlar och prickiga mönster på gatorna. R var ytterst motvillig, men insåg att han inte hade något val annat än att gå med på att spela, eller kolla på en serie om Bibeln på TV. Nej tack. Han slingrade sig i fredags när jag försökte få till ett spel, så nu var det dags. Vem vann? Jag, såklart.

Framåt kvällen åker vi tillbaka till stan. Det är förmodligen inte så mycket trafik just i dag, så det borde gå snabbt. Det är hyfsat bra väder i dag, och då är det ganska roligt att vara ute, men allt är svampigt, dyngsurt och grått. Vi får väl försöka roa oss inomhus i stället, så det är ju inte helt omöjligt att det kan bli en mysig dag ändå…! Tyvärr är det aningen för kallt för att det ska vara riktigt skönt att vara här någon längre tid ännu, och innan vattnet sätts på är det lite besvärligt. Ska göra sista dagen på lantstället för den här gången till en bra sådan. Vi körde själva ”påskfirandet” (äta god mat alltså) i går, så det är klart. Tack och lov.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/mysig-pask/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.