Operationen bokad

Jaha, på gott och ont har jag fått en tid för operationen, redan den 23 april. Jag kommer alltså inte att hinna jobba klart hela tiden jag är anställd (till och med den 30 april), men det är i alla fall inte så lång tid jag missar. Men å andra sidan blir det ju skönt att bli av med skiten före sommaren. Förhoppningsvis har det hunnit bli varmt då också, för det är fan omöjligt att ha kläder på sig som smiter åt i midjan när man har ett stort, svårläkt sår i ländryggen. Byxor, kjolar och leggings går alltså bort, så det är mjuka, slappa klänningar som gäller. I två månader, tills det i alla fall har blivit en sårskorpa som håller ihop.

Arga Klara rygg och stygn efter operation

Jag hade inte trott att det skulle gå riktigt så fort. En vecka innan operationen ska jag på inskrivning, och det skulle ta 4-5 timmar. Undersökning och genomgång av min hälsodeklaration (nej, lär inte få några pengar tillbaka), möte med sjukgymnast och arbetsterapeut, träffa ortopeden igen, en sjuksköterska och så en narkosläkare. En vecka innan det ska jag lämna blodprover, på fastande mage. Kul. Tror jag tar det en dag när jag är ledig, för jag blir skitsur och grinig när jag inte har ätit…

Jaha. Ja. Jag känner mig så himla ambivalent kring det här. En del av mig borde jubla, en annan del borde vara riktigt skraj, men jag är varken glad eller rädd. Det ska i alla fall bli jävligt skönt att få det överstökat. Själva operationen och vården på sjukhus är inget problem, går det åt helvete kan jag inte göra något åt det, och jag har i alla fall försökt. Tiden efteråt däremot, den kommer att bli jobbig. Sår som inte läker så att jag inte kan röra på mig, domningar, smärta, och tristessen över att sitta inomhus om det är kallt ute! Jaha. Ja. Okej då.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/operationen-bokad/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Karolinamars 21, 2013 kl. 22:20
  • Svara

  Det var raska steg! Är det på Spine center du ska opereras? Ska de steloperera? Har nog inte följt din blogg ordentligt så jag får läsa ikapp lite så lär jag få svar! I vart fall- lycka till!

  1. Ja, trodde aldrig att det skulle gå så fort! Operationen blir på Södersjukhuset, och de ska bara fixa en disk, den som har mest nervpåverkan.

   Han trodde att jag skulle komma tillbaka om ett par år och behöva en ny operation, men ville inte steloperera ännu. Inte förrän EDS är helt kartlagt, eftersom det är en större operation och ingenting läker så bra. Risken är ju ändå att diskbråcket kommer tillbaka, men på en annan nivå… Vi får se hur det går, men det blir i alla fall skönt att slippa ett av dem!

  • Karolinamars 23, 2013 kl. 20:46
  • Svara

  Önskar dig såklart ett jättestort lycka till!

  1. Tack!

  • johanmars 24, 2013 kl. 17:50
  • Svara

  Hej, jag har gjort en steloperation av ländryggen på spinecenter 2005, och det är nog rätt att vänta så länge som möjligt med den åtgärden….men det är lätt att säga, jag vet att man tillslut greppar efter minsta halmstrå. Lycka till med operationen och rehaba järnet efteråt, träning är the shit, men jag vet hur lätt man hamnar i en negativ smärtspiral.

  Lycka till

  1. Hej! Ja, jag tror också att det är rätt att vänta, även om det blir jobbigt med småoperationer med ett par års mellanrum! Har en sjukdom som gör att saker läker väldigt dåligt på mig, så en steloperation är verkligen inget att ta lätt på.
   Tack snälla för att du delade med dig av din erfarenhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.