Påskägg och påskhare

Påskägg! Stora godisätardagen för små och stora ungar. Tänk att påsken handlar om godis, harar och mat för de flesta. Varför ens fira påsk om man inte är religiös? Tradition? Visst, men varför då säga att man ”firar påsk”? Det gör man ju inte, eftersom det är den viktigaste kristna högtiden, och hur religiös är du som firar påsk? Inte särskilt, och det gäller nog för de flesta. Hur många vet vad Pesach faktiskt är, och käkar osyrat bröd? Då firar man påsk. Inte genom att ge godis till ungar eller ha äggjakt med en hare.

Dessutom vet folk i allmänhet inte ens påskharen och äggen betyder, men alla som har haft två kaniner av olika kön i samma bur kan ju gissa. Äggen betyder samma sak. Men whatever, folk gör som de vill, även om de säger fel. Jag firar inte påsk, men jag äter godis och mat som många förknippar med påsk. Och jag är glad över att vara ledig i några dagar. Det är väl det som är påskens enda fördel, tycker jag. Men tillbaka till påskägg och godis! Förra året hade jag en äggplanta. Så här såg den ut när jag fick den.

Äggplanta, Roliga påskbilder

Sen var jag ganska dålig på att vattna den. Den blev sur. Dessutom höll den på att få hjärnblödning, antingen av torkan eller tristessen av att ingen pratade med den.

Äggplanta. Roliga påskbilder

På något konstigt sätt lyckades jag ändå få den att slå ut till sist, och så här såg den ut när jag vaknade en morgon. Det krävdes mycket sockervatten och kärlek, men det var det väl värt.

Äggplanta med påskägg. Roliga påskbilder

Jag fick ett påskägg i år också, av ”svärmor”. Men jag hade faktiskt köpt lite godis själv på vägen ner till lantstället, för jag hade inte förväntat mig att vi skulle bli överösta med så mycket gott! Hur som helst, påsk för mig innebär bara lite ledigt, och inte nödvändigtvis någon särskild mat. Pyntar inte med kristendomens gula eler lila påskfärger. Hur tänker du kring påsk?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/paskagg-och-paskhare/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.