Pizzamaskin

Såg att en vän delade ett meddelande på Facebook angående något Ica i Bålsta (några mil norr om stan) jobbar på. De skyltade med att det är ett historiskt ögonblick, och Sverigepremiär för en ny installation snart. Jaha, tänkte jag. Något bättre än självscanning? En slav som plockar ihop det kunden pekar på? Nejdå. Det är snart premiär för en ny pryl – en pizzamaskin!

Let’s Pizza, heter den tydligen. Enligt Ica kommer den att kunna baka en pizza på under tre minuter, av endast färska råvaror. Det är olika knappar med tillval, en display där man betalar, och så själva facket där pizzan kommer ut.

Pizza

På 70-talet kom ju varmkorv-maskinen, som serverade en varmkorv med bröd, senap och ketchup, även det på bara någon minut, så varför inte en pizzamaskin? Visserligen har ju varmkorv-maskinerna försvunnit sedan länge, men pizza känns ju fortfarande mer inne än en slang med halka. Har en bild på en maskin för varmkorv någonstans, som jag ska leta reda på någon dag. Vi såg den på något museum någonstans på någon av våra roadtrips 2010. Det var antingen i Motala eller Huskvarna, för jag vet att vi var på museum i de orterna, men innehållet (motorer, bilar, motorcyklar) har jag inget större minne av. Förutom korven, då.

Jag tror helt klart att deras nya pizzamaskin kommer att bli en hit. Det lär ju till och med bli kö runt lunch, om varje pizza tar tre minuter att göra! Om jag har vägarna förbi någon gång, och det inte är världens folkhop där, så ska jag definitivt prova. En pizzamaskin, alltså. Både riktigt smart, och möjligen riktigt äckligt om den inte sköts ordentligt. Vad tror du om idén?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/pizzamaskin/

18 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annkimars 27, 2013 kl. 19:12
  • Svara

  Toppen vilken hit! Hoppas den kommer till Norrland inom ett par år! Den här gillar jag bara nu pizzorna smakar bra

  1. Ja, den kommer säkert att finnas överallt om ett par år! Rolig idé!

  • Tofflanmars 27, 2013 kl. 19:48
  • Svara

  Är det Bålsta så ligger stan i Uppsala län. En gång på 1980-talet utsågs stan till Sveriges Tråkigaste Stad. Så jag tycker Bålstaborna är väl värda en pizzamaskin, verkar ju lite ROLIGT för dem, menar jag. 😛

  1. Det känner jag väl till – är uppväxt där…! Haha, särskilt kul var det inte. Pizzamaskinen måste innebära ett lyft för orten!

    • Tofflanmars 28, 2013 kl. 19:05
    • Svara

    NÄHÄ??!! Jag bodde utanför under knappt ett år… Älskade skrotaffären… 😛 Men den finns inte kvar längre.

    1. Jajemen, från tidigt 80-tal till sent 90-tal! Been there done that, tusen gånger :mrgreen:

  • Emeliemars 27, 2013 kl. 21:05
  • Svara

  Var det inte Sveriges fulaste!? För att de tog kort på grustaget? och stad har det väl aldrig fått vara… Bålsta är trevligt! eller?!

  1. Jag tycker inte att det är särskilt trevligt! Har aldrig tyckt… 🙂

  • Pettermars 27, 2013 kl. 23:05
  • Svara

  Det där har funnits utrikes i många år. Kom ihåg att jag såg ett reportage om en liknande maskin på 90-talet i något vetenskapsprogram. Blev inte imonerad och tror inte pizzorna smakar bättre än ”Pelles pizza” man kan hitta i frysdisken.
  Men svenskar är ju pigga på att prova ny teknik och meningslösa prylar så den blir säkert poppis. 😀

  1. Ja, att råvarorna är färska är säkert godare än frysta, men om degen är det vet jag inte… Vore kul att testa ändå!

  • Jilinamars 28, 2013 kl. 05:51
  • Svara

  Jag är rent skeptisk mot detta. Förr hade jag nog testat om jag hade kommit åt en, men inte nu längre. Jag skulle inte lita på att det verkligen är färskt inne i maskinen.

  1. Nej, jag har svårt att tro att det är fräscht särskilt länge! Det skulle ju kunna bli en riktig magsjukekatastrof om den inte hålls ren…

  • piafiamars 28, 2013 kl. 09:21
  • Svara

  Hjälp, Kloka Klara! Denna fråga hör inte hit alls, men ändå: heter det ett gott öl eller en god öl? Ett gott öl- ölet? Låter konstigt! Ölen- en öl? Mer bekant. Hjäälllp!!! (Facebook- trams men iallafall…) Tack för hjälpen om du har möjlighet att rensa i vårt ordträsk…Ha en glad påsk!

  1. Haha! Jag skulle säga att det heter ”en god öl”. Säger man ett öl måste det väl röra sig om ett glas gott öl? Lite som man förkortar ”en kopp kaffe” till ”en kaffe”? Svår fråga, men så tror jag!

   • Pettermars 28, 2013 kl. 12:17
   • Svara

   Ett gott öl är det när man pratar om ölen. En god öl är det när man dricker den. Krångligt blir det när man dricker en god öl och samtidigt analyserar den för då blir den ett gott öl. 😀

   Kalla det vad du vill. Det vikitgaste är att du dricker öl.

   1. Haha! Ja, då har man ju alltid det smartaste resonemanget också! 🙂

  • Farsanmars 28, 2013 kl. 17:59
  • Svara

  Två pilsner är en god dryck!

  1. Minst!

  • Pizzamaskin « Jilina.semars 28, 2013 kl. 06:05

  […] Skulle du kunna tänka dig att köpa pizza via en pizzamaskin? Kolla in inlägget hos Arga Klara. […]

  • Varmkorv-maskin -Arga Klaraapril 5, 2013 kl. 13:51

  […] det här med den nya pizzamaskinen som Ica i Bålsta har installerat, så kom jag ju att tänka på en varmkorv-maskin jag såg på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.