Pollen-dödare på plats

Sådärja, nu har jag fått mina luftrenare, mina pollen-dödare, på plats! Den man ska ha i sovrummet, Airfree luftrenare, och tar bort en hel massa härligheter som mögel, pollen, kvalster, virus, bakterier och damm. Luften sugs in, värms upp till 200 grader så att prylarna dör, kyls och återgår till rummet igen. Den ser lite ut som en robot, där den sitter på mitt sängbord. Man kan ha den på dygnet runt utan att den stör det minsta, för den är verkligen helt tyst! Den har en liten lampa som går att justera också, och min ena katt verkar gilla den där. Han ligger på golvet nedanför och tittar på den ganska ofta.

Luftrenare mot pollen

Den lite starkare varianten som ska sitta i vardagsrummet, Biozone luftrenare, är som ett litet åskväder med en UV-lampa. Negativa joner frigörs i luften, och då dras luftburna, förorenade partiklar till varandra och blir tunga. Den renar även luften från allergener, så med lite tur blir det enklare för mina allergiska vänner att komma hit en stund också, utan att påverkas så mycket av mina luddiga djür. Satte den längst upp på en byrå mellan vardagsrummet och köket. Det är ingen vägg mellan rummen, så det bli nog bra.

Luftrenare mot pollen

Båda är underhållsfria, förutom en avtorkning någon gång ibland. Lagom ansträngande, tycker jag. Det blir en lite metallisk doft av den ena luftrenaren, och det stod att det kunde bli så i början, eller senare när luften är väldigt ren. Jag har ingenting alls emot doften, men älskaren R är inte särskilt förtjust i den. Förhoppningsvis försvinner den snart (lukten, inte R). Lite känslig, stackarn. Men han är inte den som är allergisk mot pollen, så han får väl bita ihop när våren kommer hit, om det fortfarande doftar då. De här luftrenarna kommer från Ultimair.se, ta en titt om du har besvär med luften hos dig – det är viktigt med en bra miljö inomhus!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/pollen-dodare-pa-plats/

2 kommentarer

    • Isabel Lindbergnovember 17, 2013 kl. 18:19
    • Svara

    Hej! Jag har råkat ut för en rökolycka hemma hos mig, funkar biozonen bra? Har tänkt att investera i e sådan. Tack på förhand!

    1. Jag tycker att den har tagit bort allt vad otrevlig lukt heter! Är väldigt nöjd med den. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.