Postmuseum och vidrigt käk

Tog oss ut en sväng på stan i går, jag och älskaren R. Han ville inte köra min rullstol när det fortfarande är så mycket snö och gropar överallt, så det blev till att gå – mycket ont och inte borta så länge. Att vara ute en gång på en tredagarshelg verkar vara ungefär så mycket jag klarar av. Hur som helst, vi började med att hoppa av i Gamla Stan för att gå på Postmuseum.

Postmuseum biljett

Det var inte särskilt upphetsande, och knappast värt de 50 kronor det kostade. Det enda som var roligt att se var etsningar gjorda av Czesław Słania, för han är fantastiskt duktig. I övrigt bestod stället mest av dumma informationsskyltar om hur posten har anpassat sig efter monopolet avskaffades, lite om PTS (Post- och Telestyrelsen) och miljöanpassning. Tyvärr var det inte alls särskilt mycket om historien bakom postgången i Sverige, och det mesta var självklart skrivet så att en femåring skulle förstå. Det enda som var riktigt bra på Postmuseum var att avdelningen för barn (varför måste det finnas sådana på varenda museum?) var separat från själva utställningslokalen, så man slapp det värsta springet och oljudet.

Sen gick vi till Medis och käkade på nåt thaihak utanför Söderhallarna. Orkidé, kanske det hette. Maten var vidrigt smaklös, ljummen, och det tog ungefär en minut att få den, från det att vi beställt. Rekommenderas inte, jag kunde inte ens äta upp min. Det enda som. Var okej var flaskan med Pepsi jag drack till. Sen hem, det var skitkallt trots att solen sken. Aj, trött, frös. Sen tog dagen slut för min del, och jag har laddat för en ny vecka på jobbet. R är ledig, och jag är redan helt slut. Nya tag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/postmuseum-och-vidrigt-kak/

2 kommentarer

    • Farsanmars 25, 2013 kl. 17:39
    • Svara

    Positivt tänkande:
    Entréavgiften var bara hälften av vad det kostade på Vin & Spritmuseet. Och det här var nog dubbelt så bra. Totalresultatet blir alltså fyra gånger bättre!

    1. Det har du rätt i! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.