Projekt drivhus

Okej, nu till projektet älskaren R startade i går! Det finns en kille på hans jobb som tydligen har oerhört gröna fingrar, lyckas odla precis vad som helst, och har drivhus överallt. R hade frågat honom lite försynt om han hade någon aning om hur man odlade chiliplantor, och sedan fått både en hel föreläsning och fyra sorters frön! Har ju faktiskt önskat mig en chiliplanta ett bra tag nu, och helt plötsligt har jag chiliplantor på gång från flera olika håll! Hur som helst, han kom inte bara hem med frön, han hade köpt jord!

Så- & kaktusjord

Det var nog första gången i hela livet han gjorde det, kan jag tänka mig. Men det var inte allt. Han var ju tvungen att inhandla ett litet drivhus, för att kanske, i en perfekt värld, få upp något litet grönt strå från något av alla frön. Jag blev ytterst chockad! Han var väldigt noga med att fylla på jorden i de 24 cellerna i drivhuset, göra 4 hål med lagom avstånd från varandra i varje cell, peta ner ett frö i varje hål, och vattna. Röd och grön piri piri, gul habanero och röd spetspaprika blir det – om allt går som det ska förstås. Det tror jag inte.

Drivhus från Plantagen med 24 celler

R har nämligen ansvaret för en planta här hemma, någon sorts grön variant som tar sig när man vattnar den även om den är helt brun och skrumpen, men det brukar vara jag som får vattna den ändå. Han ser inte att den behöver lite kärlek förrän den knappt lever, och ändå står den i fönstret vid diskbänken… Jag utgår ifrån att jag får hjälpa till att se efter de små stackars fröna, för det duger väl inte att vattna dem en gång i månaden. Fortsättning följer!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/projekt-drivhus/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.