Sommartid och kyla

I natt förlorade vi alltså en timmes sömn, eftersom det är dags att ställa fram klockan en timme. Jag tycker att det är väldigt onödigt och irriterande att ändra fram och tillbaka till sommartid och vintertid, för det var ju länge sedan vi faktiskt hade ett bondesamhälle och var beroende av det. Industrierna behöver det väl inte heller, och hela Sverige ligger ju bara i en tidszon nu. Så vad är det bra för egentligen? Jag har ingen aning. Som tur är så har jag i alla fall två dagar ledigt innan det är dags att börja jobba igen.

Vi klarade ju av påskmaten redan på långfredagen, så i går blev det en helt ordinär lunch, R pysslade med att klippa buskar och häckar, och jag satt i solen en stund och tittade på. Det var ansträngande nog. Blåste kallt som fasen, så det var inte särskilt behagligt om det inte var vindstilla – och det är det sällan på lantstället. Sommartid känns faktiskt riktigt avlägset, för kylan ska ju fortsätta åtminstone tio dagar till, med flera minusgrader på nätterna. Kul.

kyla, kallt, minusgrader, frysa fast med tungan. Sommartid, varför då?

Är i alla fall hemma i stan nu, och det första jag gjorde i går kväll när vi kom hem var att ta en varm dusch. Välbehövligt, och oändligt skönt efter två dagar utan rinnande vatten. Råkade sova ganska länge i går morse, så var lite extra svårt att komma upp i vettig tid i morse också. Inte blir det bättre av den jävla omställningen till sommartid heller. Det är konstigt hur trött jag blir av att åka till landet ett par dagar. Att vara utomhus, solen, luften och miljöombytet är verkligen tärande. Stackars mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/sommartid-och-kyla/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.