Oreda och att spara räkningar

Jag brukar ha det så himla rörigt på mitt skrivbord på jobbet, riktig oreda. Jag har ett hörnbord, och monitorn, tangentbordet och min mousetrapper står alltså i själva svängen. Det lämnar inte särskilt mycket plats på vardera sida om dem, man har tur om man kan ha ett A4-papper där att skriva på. Det är inte riktigt plats för alla pärmar, papper och talonger jag använder mig av medan jag jobbar, så jag får stapla allt ovanpå varandra, eller huller om buller eftersom det ringer hela tiden.

Andra sitter och måste ha ett särskilt papper framför sig redan innan det ringer, annars kan det gå illa. Men så är det. Hemma, däremot, är det nästan preussisk ordning i mitt pyttelilla kontor. Å andra sidan har jag knappt några papper eller viktiga saker att sprida ut över bordet, jag samlar dem i ett fack tills dess att de är åtgärdade. Mängden papper jag hanterar varje dag på jobbet är i och för sig antagligen större än vad jag samlar på mig på ett helt år hemma, tack och lov, så det är inte konstigt att det blir lite oreda. Papper är onödigt, jag har en dator och ett USB-minne.

Det är lite lustigt det här med hur länge folk sparar räkningar, förresten. Som om att spara den i en pärm och skriva på den att den är betald skulle bevisa något? Inte då. Vill man verkligen, verkligen spara räkningar för att titta på kan man väl skriva ut ett papper med alla samlade betalningar till ett visst företag, så får man med betalningsdatum och OCR-nummer för flera år tillbaka? Skriv dit kundnummer, så har man allt på ett papper, i stället för ett varje månad. Det säger ändå ingenting, men allt finns ju lagrat elektroniskt. Och nu pratar jag om räkningar och privatpersoner, ingenting annat. Hur gör du med papper och sånt som kan samlas till en enda oreda?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/spara-rakningar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Rolfmars 10, 2013 kl. 20:54
  • Svara

  Kvitton är livsvikta i många fall. Vi går i försäljninstankar av vårt hus ((För att investera i ett nytt)) Att visa upp kvitton på att allt är gjort av fackmen är guld. (( Som ett exempel av många ))

 1. Ja, absolut. Kvitton är en helt annan sak, en värdehandling som verkligen kan vara guld värt! Men gamla räkningar, njae… 🙂

  • Rolfmars 10, 2013 kl. 21:44
  • Svara

  Ska sparas om de är så kallade viktiga räkningar. Datasystem kan falera och då är kvittot i handen betydelsefullt. Jag ger min inte en sekund i den uppfattningen.

  1. Håller med helt och hållet om kvitton! Har man betalat på bank/betalställe så får man ju ett kvitto därifrån, då är det ju det som gäller.
   Betalar man över internet så säger ju inte själva räkningen någonting ändå, utan då är det kontoutdragen som kan bevisa betalningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.