Syrien

Det pågår en katastrof i Syrien. För er som av någon outgrundlig anledning inte vet vad som händer där (hur någon nu kan ha missat eller ignorerat det), så kan jag tala om att det är en katastrofal humanitär situation efter två års krig. Det finns knappt någon fungerande sjukvård, det saknas mat, vatten och el, och det här är i ett land som bara för några år sedan var ett välfungerande samhälle. 2,5 miljoner människor är på flykt i Syrien, och ytterligare en miljon har flytt landet.

Jag jobbar ju på en välgörenhetsorganisation, och vi har fullt fokus på Syrien just nu. Det har andra organisationer också, och det är bra. En av dem har tydligen råd att lägga pengar på reklamfilmer i TV, och jag såg en i går just om nödläget i Syrien.

Självklart är det bra att de som vanligtvis inte bryr sig om världsläget får upp ögonen för att någonting inte står rätt till, och varenda krona som kommer till nytta är bra. Så förutom den lilla parentesen med kängan att det är dyrt med reklam, så går vi raskt vidare till själva poängen.

Reklamen innehöll en förfärlig särskrivning. Först var det lite bilder och en kort förklaring av läget i Syrien. Bra. Sen kom det roliga, det som var själva punchlinen, som ska tala till människors dåliga samveten:

Är du med människa?

Hahaha! ”Är du med, människa?” Det är ju bara fel. ”Är du medmänniska?” Borde det inte i så fall stå ”Är du en medmänniska?” Nåja, jag är med. Är du? Om inte, klicka här och skänk en slant, för det behövs verkligen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/syrien/

1 ping

  1. […] De gör ett fantasiskt jobb, just nu är det uppenbarligen stort fokus på den humanitära krisen i Syrien, och det är även en fantastisk arbetsplats. Jobbade ett par dagar i förra veckan, och i fredags […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.