Veckans plus, vecka 9

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till en pryl, något av det allra dyraste jag har köpt de senare åren. Men det var samtidigt en av de allra bästa investeringar jag har gjort, för det är något jag måste använda varje dag. Min säng! En ställbar säng med fjärrkontroll, hård men formbar madrass, och en tjock bäddmadrass med något som kallas memory foam – helt underbart. Visst låter det svindyrt?

Pengar, mynt, ränta

Det var det inte. Den kommer från IKEA, och själva underverket är en Sultan Langhus ribbotten för knappt 3000 kronor. Vad man lägger ovanpå beror ju helt och hållet på vad som passar kroppen bäst, och vad man föredrar. Jag kan inte ha en mjuk säng, men är den för hård gör det svinont att vrida på sig, så kombinationen hård madrass och halvmjuk bäddmadrass funkar bra för mig.

Den var så bra att R köpte en exakt likadan uppsättning till mig som jag kan ha på lantstället, för innan dess sov jag urdåligt där. Jag klarar knappt av att ligga på ett platt underlag längre, och absolut inte på rygg. På sidan med ett ben uppdraget går okej en timme eller två, men då får jag ont i höften och axeln i stället. Hur som, en sån ribbotten rekommenderas varmt, för den är riktigt bra, och väldigt prisvärd!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/veckans-plus-vecka-9/

2 kommentarer

    • Anneliemars 3, 2013 kl. 18:39
    • Svara

    Åh, det lät ju som en toppenbra idé jag som sover så dåligt och har börjat fundera på om det kan bero på vår säng. Jag vaknar ofta av att det värker i svanken så kanske detta kan vara något för mig. Jag bor ju bara 800 meter ifrån IKEA så jag ska absolut gå dit och testa, kanske redan i morgon då jag är ledig! 🙂

    1. Så kan det absolut vara! De har någon slags sänggaranti som innebär att man kan lämna tillbaka den om den inte passar, trots att man har haft den ett par månader! Den är fantastisk, jag är helnöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.