Att få hjälp

Varför är det aldrig någon som magiskt kommer hem till mig med ett kreditkort laddat med pengar till en ny garderob, en makeover eller för att piffa upp mitt hem? Jag har en sjukdom som orsakar smärta, som inte går att bota, och dessutom helt paja diskar i ryggraden. Jag klarar inte av prylar själv, och alla som har varit funktionshindrade i tio år vet att man inte har råd heller. Men sånt verkar bara hända familjer som har barn, eller hur? Ingen vill ge hjälp till en barnlös vuxen som inte ser sjuk ut, så är det alltid. Det blir låg snyftfaktor.

Det finns inte en chans att jag ens kan skaffa barn. Om jag inte ens kan plocka upp saker från golvet ibland, och knappt klä på mig själv, hur ska jag då kunna ta hand om någon annan? Jag vill dessutom inte föra vidare sjukdomen till någon annan, för det är 50% risk att barnen får det. 100% från bäraren, alltså mig. Man vill sina barn väl, och det bästa i livet – inte en elak sjukdom som orsakar svår smärta. Jag tänker inte utsätta någon för den risken, och särskilt inte när jag ändå inte kan ta hand om dem själv.

Så någon sån där lyxig överraskning, makeover, ny garderob, resa eller renovering får jag nog fortsätta drömma om i all evighet. Inte för att jag behöver prylar eller lyx ändå, men jag vill så mycket. Jag vill göra så många saker och uppleva så mycket. Men det kommer jag aldrig att kunna åstadkomma utan hjälp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/att-fa-hjalp/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.