Badanka

Varje välutrustat hem bör ha minst en badanka, i någon form. De har varit populära länge nu, sedan Ernie i ”Sesam” hade en. Var det inte någon sång som heter ”Rubber duckie” också? Och så genom gummianksrace såklart, där deltagare får köpa en anka, och så kör de alla ankor längs en bit vatten. Först i mål vinner.

Jag har ju dessutom både isankor, vilket är små ankor fyllda med vatten som man fryser och lägger i sin drink, som då bara blir kall och inte vattnig, och så har jag en tesil som ser ut som en badanka. Väldigt användbara och bra saker, de där ankorna. Och fruktansvärt söta.

1992 ramlade en container av en båt i Stilla havet, som var på väg från Kina till Seattle. Containern innehöll just badleksaker – 29000 bävrar, sköldpaddor och ankor. De spreds, några spolades upp i Alaska, några fortsatte genom Berings sund och några frös in i Norra ishavet. Har du någon badanka?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/badanka/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanapril 6, 2013 kl. 19:01
  • Svara

  Vilket är bäst, ugglor eller ankor? Eller sköldpaddor och sälar?

  1. Ugglor. Sen sköldpaddor och sälar. Anka sist, men ändå jävligt bra.

  • Tatianaapril 7, 2013 kl. 11:10
  • Svara

  Yngsten blev väldigt glad över sin anka 🙂
  Kram

  1. Vad bra! Det var ett dåligt ank-utbud, men tur att de blev glada och nöjda ändå!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.