Badanka

När jag var ute på stan med Fru Hatt i går glodde vi ju på saker, och jag köpte ju den här fina väskan. Men det var inte allt! Vi var inne på Lagerhaus, och jag såg en slags badanka som talade till mig. Det är en badsvamp (eller heter det duschsvamp om man inte har något badkar?), och den är faktiskt skitsöt! För endast 19 spänn tyckte jag att den var ganska prisvärd.

Badanka, duschsvamp från Lagerhaus

Älskaren R blev alldeles oerhört överförtjust i den när han kom hem, så jag hade inget annat val än att efterskänka den till honom! Eller ja, jag låter honom tro det i alla fall, för jag tänker definitivt använda den när jag duschar. Den passar fint på hyllan bredvid min vattentäta badanka som egentligen är en radio. Varje välutrustat hem bör ha minst en badanka, i någon form. De har varit populära länge nu, sedan Ernie i ”Sesam” hade en. Var det inte någon sång som heter ”Rubber duckie” också? Och så genom gummianksrace såklart, där deltagare får köpa en anka, och så kör de alla ankor längs en bit vatten. Först i mål vinner.

Jag har ju dessutom både isankor, vilket är små ankor fyllda med vatten som man fryser och lägger i sin drink, som då bara blir kall och inte vattnig, och så har jag en tesil som ser ut som en badanka. Väldigt användbara och bra saker, de där ankorna. Och fruktansvärt söta. 1992 ramlade en container av en båt i Stilla havet, som var på väg från Kina till Seattle. Containern innehöll just badleksaker – 29000 bävrar, sköldpaddor och ankor. De spreds, några spolades upp i Alaska, några fortsatte genom Berings sund och några frös in i Norra ishavet. Har du någon badanka?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/badanka/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on april 6, 2013 at 19:01
  • Svara

  Vilket är bäst, ugglor eller ankor? Eller sköldpaddor och sälar?

  1. Ugglor. Sen sköldpaddor och sälar. Anka sist, men ändå jävligt bra.

 1. Yngsten blev väldigt glad över sin anka 🙂
  Kram

  1. Vad bra! Det var ett dåligt ank-utbud, men tur att de blev glada och nöjda ändå!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: