Dag ett efter operationen

Jag var så sjukt hungrig när jag vaknade, dag ett efter operationen. 34 h utan mat är aningen för mycket för min smak. När frukosten väl kom kunde jag knappt tugga. Slang ner i halsen under operationen, och torr i halsen utan dess like. Fick finfördela mackan i atomer, och skölja ner med mängder av vatten. Att äta yoghurt med smak av skogsbär var som att få i sig en bit regnbåge eller något i magen, helt fantastiskt!

Sen var jag tröttare än tröttast, och yrare än yrast. Trycket föll till 85/50 på morgonen (i går alltså, vi är hela tiden en dag efter nu), så när det var dags för stå- och gåträning blev det mest svart för ögonen. Tio steg blev det, sen fick jag skjuts tillbaka till sängen. Mer dropp, somna om. Lunch. En deciliter ris, lite ärtor, majs och paprika, och så brun stark sås med två små köttbitar i. Så här ser förresten båda mina händer ut.

Hand med slangar i. Dag ett efter operationen

Fick prata med smärtläkare och kirurg. Det hade blivit någon komplikation med en blödning under operationen, som han sa säkert berodde på EDS. Smärtläkaren sänkte dosen på Ketalar, ett av de dropp som får mig att se svart och bli yr. Pratade andra möjligheter och diskuterade alla sorters medicin jag provat hittills. Provade lite mer gåträning på eftermiddagen när trycket började öka, då var det inga problem, och jag mådde mycket bättre.

Älskaren R kom, han hade varit väldigt nervös. Framåt kvällen när det var dags för honom att åka, var jag så pigg att jag var pratbar! Men han garvade fortfarande inte åt mina skämt, så det kanske är han dom borde ligga inne. Fick en superfin present som ni får se senare, för liksom i går, så har det här tagit mig flera timmar att skriva, i omgångar.

Apropå det, fick ett sms av en ex-kollega, och skulle lägga in hennes långa, vackra och tyska namn i mobilens telefonbok (vid halvett på natten samma dag som operationen). Det tog mig en halvtimme, för varje bokstav blev fel minst en gång, och jag kom åt retur och done flera gånger innan jag var färdig. Sen när jag trodde att jag var färdig så var det ändå helt fel, så jag fick börja om. Konstigt nog tyckte jag ändå att det gick ganska bra för mig. Ja, ni fattar nivån… Dag ett, done.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/dag-ett-efter-operationen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 25, 2013 kl. 12:49
  • Svara

  Glad att få livstecken från dig, men skriv i din takt och ta inte ut dig!!!
  Kram!

  1. I dag har jag inte orkat skriva något mer, det kanske blir helt tyst i morgon!

  • Tatianaapril 25, 2013 kl. 19:23
  • Svara

  Min lilla Prinsessa !
  Blir du kvar över helgen ? Och i så fall orkar du med besök ?
  Kram

  1. Jag tror att jag får åka hem på lördag – jag hoppas på det i alla fall! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.