Dags att deklarera!

Det är dags att deklarera i dag. Om jag inte gör det i dag, är det inte säkert att jag kommer orka eller hinna. Jag vågar inte lita på min egen förmåga att deklarera i morfindiset, när jag är nyopererad. Särskilt inte eftersom jag måste fylla i en K4-blankett, och försöka räkna ut en massa saker. Det vore… ehh, en aning dåligt om jag skulle misslyckas. Det brukar aldrig vara något problem, men det är ändå viktigt att det blir rätt, och jag vill vara säker.

Jag ska faktiskt få tillbaka några kronor i år. Det är väldigt kul, men samtidigt irriterande, eftersom de där extra kronorna varje månad faktiskt spelar roll när man är låginkomsttagare. Det vore bättre om de drog lagom mycket i stället. I och för sig är det väldigt låg skatt här, jämfört med många andra ställen, men det bor ju många i Stockholm – jag kan ju inte vara ensam om att tycka att det är onödigt. Man kan ju be arbetsgivare att dra mer i skatt, men att be Försäkringskassan dra mindre? Osäkert.

Ja ja. Det är bara att lägga undan och portionera ut de där kronorna månadsvis, för de kommer att behövas så småningom. Som tur är har jag inga avdragsgilla saker att deklarera, så den biten blir enkel. Eller tur och tur, det hade ju varit skönt att ha möjligheten att kunna dra av något på skatten. Typ mediciner, resorna till smärtkliniken jag gick på i Umeå och sånt. Men det är ju i den där perfekta världen, som jag fortfarande inte har sett skymten av. Ja, dags att deklarera alltså. Får du tillbaka något på skatten i år?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/dags-att-deklarera/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.