Ensamhet

Jag är ensam mycket – alla med någon form av flerårig sjukdom eller kronisk smärta vet att umgängeskretsen krymper till de som orkar komma hit, och de som fattar att det blir sena återbud ibland. Ensamhet gör mig inte så mycket, för jag tycker inte ens att det är roligt att försöka vara social när jag inte orkar. Det är bara jobbigt, till och med att öppna käften och ha en konversation kan kännas alldeles för jobbigt. Och hur kul är det när jag inte orkar svara, eller bara sitter och gäspar? Nej, då är jag hellre ensam. Om ingen vill komma och massera mina fötter eller nåt. Och nej, jag pratar inte med mig själv.

I may be schizophrenic, but at least I have each other.

Läser mycket på nätet, surfar, försöker hitta vettiga dokumentärer att titta på, läser böcker, ibland målar jag, dreglar över matlagningsprogram. Ibland bara ligger jag som en grönsak och försöker att härda ut när det gör ont. Men oftast har jag en dator i närheten, för det går ju att göra så mycket på den.

Kontor med dator, mousetrapper och handledsstöd

Det blir tråkigt i längden. Jag längtar efter en framtid när det inte är ett helt jävla projekt att ta sig ut och gå på stan en stund, eller när det är omöjligt att göra något annat än att ligga ner resten av veckan dagen efter att ha jobbat. Undrar om den någonsin kommer. Eller om ensamhet någonsin blir lite mer underhållande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/ensamhet/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterapril 10, 2013 kl. 21:15
  • Svara

  Har inte heller några problem med att hålla mig för mig själv. Ibland pratar jag med mig själv men det är bara positivt för jag får ju svar som jag gillar. Jag håller med mig själv. 😀

  Du har ju katter så du kan alltid avancera till en sån där ”Cat lady”. Tänk på Simpsons. Där finns en knasig dam med katter. Som pensionär kan ju det vara en karriär. Eller hur?

  1. Ja, man får många bra svar! Undrar hur många katter som krävs för att avancera till en crazy cat lady? Jag kanske måste börja samla på mig! 🙂

    • Petterapril 11, 2013 kl. 09:09
    • Svara

    Jag tror att minimiantalet bör vara någonstans runt ett dussin. Innan dess är man bara en nybörjare. Du får börja avla då jag antar att katter föds okrontrollerat i lägenheten när man är en ”crazy cat lady”. 😀
    Det brukar vara lite ohygienskt i lägenheten och där ligger du illa till. Du måste sluta städa eller så kan du satsa på att bli den första ”clean crazy cat lady”. Hehehe….

    1. Hahaha! Fasen, jag måste köpa ett starter-kit. Mina är nämligen två kastrerade hanar, och de gör inte många knop när det kommer till avel. I och för sig är det R som sköter städningen, och kanske, om antalet katter blir för stort, han försvinner. Jag har en chans. :mrgreen:

  • Tatianaapril 11, 2013 kl. 10:21
  • Svara

  Jag är också en ensamvarg . Precis som med dig så glesnar det bland vännerna pga att jag jämt är trött , då jag har skiov orkar jag inte träffa någon, jag måste ställa in med kort varsel för jag inte orkar röra mig.

  Men duuu! Jag kommer gärna till dig efter open .Medtager filmer och godis. Känner mig så trygg ihop med dig att jag säkert kan somna i din soffa ( låter så där sällskaplig )
  Kram

  1. Det vore hur trevligt som helst! Vi behöver inte prata heller :mrgreen: Synd att vi bor på helt olika sidor om stan bara!

  • Sandeshapril 11, 2013 kl. 20:02
  • Svara

  Be alone to be happy yooo… Be happy to be aloneeee…

  1. Hehe, a song? :clap: 🙂

    • Sandeshapril 12, 2013 kl. 03:40
    • Svara

    Yes it is, From the Movie ”Akangi” which means Lonely Person!

    1. Ahh! How appropriate! 🙂

  • Kattpäls -januari 22, 2016 kl. 18:33

  […] var länge sedan jag skrev om det, men när man har haft ont eller varit sjuk länge så kommer ju ensamheten oftast som ett brev på posten. Så tänk vad bra det vore, om man alltid hade en kompis med sig, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.