Ersättning och ärlighet

Okej, framsteg redan på ett dygn! Inte illa. Min arbetsförmedlare ringde mig och förstod först inte varför jag blivit så upprörd, för det var ju enligt honom ingen skillnad på blanketten sedan tidigare. Men jo, det är stor skillnad. Nu måste man fylla i programtid per dag och vara betydligt mer specifik gällande vilka dagar och tider man jobbade. Förut räckte det att bara fylla i 50%. Jag ringde ju Försäkringskassan och kollade hur jag skulle göra, och de berättade exakt hur jag skulle gå till väga, och att jag inte skulle få mer än 20% i ersättning.

Jag vet inte om min arbetsförmedlare har diskuterat frågan med någon, men han tänkte i alla fall inte göra någon retroaktiv anmälan för mig på 100%. Han berättade att en del program var förlagda på helger, och att de då inte fick ersättning om de inte specificerade det. Nej, det är klart, men vad har det med mig att göra? Inget. Han sa att jag helt skulle strunta i att fylla i de avsnitt som handlade om vilka dagar och timmar jag har arbetat, och bara markera 50% som tidigare. Han vill alltså att jag ska undanhålla sanningen.

Pengar, mynt och sedlar. Om ersättning.

Ja, självklart ifrågasatte jag det. Och frågade vad som skulle hända om Försäkringskassan bestämde sig för att kolla av det jag redovisat för att få ersättning i form av aktivitetsstöd, mot de dagar och timmar jag har jobbat. Han sa att det inte skulle bli något problem, och att han i så fall skulle vara skyldig till mängder av problem. Det är så här de går till väga där, alltså. Öhh, jaha, men är det inte bättre att göra rätt? Jobbar inte Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ihop över huvudtaget? De borde ju ändå vara överens om de ärenden som berör båda myndigheterna…

Jag är i alla fall jävligt glad att jag har dokumenterat allt. Om jag någonsin behöver den här ersättningen i kombination med jobb igen, tänker jag be dem vara ärliga och anmäla mig på 100%, för jag har ingenting att dölja, och har full koll på mitt skit.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/ersattning-och-arlighet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.