Färdigmat och uggla

Torsdag, snart helg! Det blev en storhandling i går kväll. R kom hem ganska tidigt, så han lagade dessutom middagen! Helt perfekt, jag kunde bara slappa och njuta av en ledig dag fram tills att det var dags att kriga med en stridsvagn i mataffären. Förutom allt det vanliga jag behöver hemma, passade jag på att köpa godis och småsaker att ha med mig till sjukhuset, och lite färdigmat och saker att tugga på när jag kommer hem och inte orkar laga lunch själv. Men nog om det! Kolla in den här fina ringen jag fick av min faster när vi fikade i går!

Ring uggla. Fick en ugglering av min faster! Nu behöver jag tips på färdigmat som är god.

En uggla, i form av en ring! Underbart fin, ytterligare en till samlingarna! Den passar mig perfekt, och hon sa att den hade ropat mitt namn när hon såg den på en marknad i Nice förra veckan. Älskar den! Syrrans reaktion när jag visade den var: ”Åhh fin!” Sen skickade jag samma bild till älskaren R, och han svarade: ”En till?!??!” Ja, en till. Jag har ju ett ugglehalsband (det här) som är lite i samma stil, det kommer att bli ursnyggt ihop!

Tillbaka till maten, förresten. Jag har inte köpt någon färdigmat över huvudtaget på flera år. Jag vet inte vad som är gott, när det gäller frysta prylar som man bara kör i micron. Tycker att de verkar lite småläskiga, men eftersom det finns folk som nästan bara lever på sånt så är det väl ätbart i alla fall. Skulle behöva lite tips på såna som smakar okej! Sist jag provade något var det en paj, och den var vidrig. Gillar inte piroger eller Billy’s pizzor heller. Vilken färdigmat är bäst, finns det någon expert därute som kan hjälpa mig?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/fardigmat-och-uggla/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianaapril 18, 2013 kl. 08:49
  • Svara

  Asså ..all färdigmat är tyvärr äcklig 🙁
  Några dagar under din sjukhusvistelse så kommer jag förbi med ätbart ( då du orkar med besök )
  Kram

  1. Så snällt! Tänker försöka rymma så snabbt som möjligt.

  • Katjaapril 18, 2013 kl. 08:51
  • Svara

  Söt ring 🙂

  Här hemma äter vi ju inte färdigmat, men nåt som jag fick chansen att testa var det här: https://www.findus.se/world-selection/chicken-indonesia/. Jag tycker den är helt okej faktiskt, i Findus World Selection-sortiment finns även Thai red curry, Tikka masala och några rätter till. Fast jag vet ju inte vad du gillar för nåt… 🙂

  1. Tack! Ja, sånt där kan jag tänka mig att prova! Nåt med mycket smak, liksom. Tack för tipset!

  • Lottaapril 18, 2013 kl. 09:17
  • Svara

  Hej!
  Håller tummarna för att det kommer att gå bra för dig.
  Kan rekommendera fryst thaimat som säljs på Citygross. Riktigt bra färdigmat som smakar gott! Finns i flera olika varianter och ligger i kubliknande förpackningar.

  1. Tack Lotta! Är inne på samma spår, kryddstarkt! Tack för tipset!

  • Farsanapril 18, 2013 kl. 09:34
  • Svara

  Krögarpytt går att äta. Med heminlagda rödbetor, pilsner och brännvin.

  1. Men är den god om man micrar den? Tror inte jag får (eller vill) ha öl och nubbe till! Och vi vet ju alla vad som händer om man micrar ett ägg…

  • Tofflanapril 18, 2013 kl. 10:03
  • Svara

  Jag gillar ICAs vegetariska lasagne och deras fiskgratänger (den med räksås). Findus har rätt bra kalkonrätt också.
  Men jag tappade helt aptiten efter min operation och levde på nyponsoppa. Det var gott och nyttigt! Så småningom kompletterade jag det med nersmulade mariekex och kex – det blev riktigt festligt.

  1. Åh, vilken festmåltid! Jag var hungrig som en varg efteråt förra gången, så jag förbereder mig. Men soppa var en bra idé, jag gillar nyponsoppa! Tack!

  • Tofflanapril 18, 2013 kl. 18:21
  • Svara

  Fan, det skulle ju inte stå kex två gånger utan mariekex och sprejgrädde! 👿 Skriver som en kratta när jag har brått!

  1. Sprejgrädde i nyponsoppan?! :mrgreen: Hoppar över det, men köper definitivt soppan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.