Flera bilder på samma sak

I många bloggar som handlar om hemmet, vardagen, mat och bak så ser man ofta (i samma inlägg) flera bilder på samma sak. Det kan vara samma muffins ur fyra olika vinklar, eller inte ens det. Bara så gott som likadana bilder på samma sak, om och om igen. Eller på bloggaren själv, massor av bilder på samma outfit eller samma smink, bara för att personen tyckte att det var så snyggt att de ville visa alla bilder? Bevisa för sig själva hur snygga de är?

Det fyller ingen funktion, berättar ingenting, och förmedlar ingen händelse. Det är liksom bara… utfyllnad. Varför gör man så, i stället för att välja den bild som blev bäst och enbart publicera den? De allra flesta bilder är ju inte heller särskilt bra, och de som publicerar dem är ju oftast inte fotografer. Att man har en bra kamera betyder inte att man är en bra fotograf, men det verkar många blanda ihop.

Tecknad kamera. Flera bilder på samma sak i blogginlägg.Jag ser mycket hellre en bild, även om den inte har perfekt komposition, skärpa och ljus, där motivet säger mig något. En känsla, en händelse, något roligt, något som fångar ögat. Shabby chic-inredning och mat eller bakverk (som det oftast är när det publiceras flera bilder med samma sak) säger i sig ingenting särskilt, utan ger mig snarare en falsk bild om hur perfekt livet är. Man har tid att baka perfekta muffins varje vecka efter heltidsjobb och ungarnas fritidsaktiviteter, samtidigt som man förfular möbler. Kanske samma sak när någons ego syns på flera bilder i varje inlägg, samtidigt som de skriver om hur feta eller fula de är. Vad vet jag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/flera-bilder-pa-samma-sak/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 3, 2013 kl. 13:44
  • Svara

  Jag har nyss fotat mig själv och lagt ut bilden för att visa hur FUL jag är, så ego-bilder kan faktiskt användas i motsatt syfte till det du skriver om. Ville bara ha det till protokollet. 😛

  1. Hahaha! Okej, du har helt rätt, men jag tycker inte att du är ful ens när du försöker! 🙂

  • Abigail Owusuapril 3, 2013 kl. 17:05
  • Svara

  Go girl!

  1. Will do :-p

  • Petterapril 4, 2013 kl. 13:00
  • Svara

  Det kan jag förklara. Folk kan nämligen inte själva avgöra vlken bild som de vill förmedla mottagaren utan visar upp alla så att mottagaren själv kan välja den de gillar. Om det beror på velighet eller osäkerhet vet jag inte men bloggarna är otroligt rädda för att ”fel” bild ska visas och därmed dra löje över bloggaren.
  Skulle nästan drista mig till att säga att detta är typiskt svenskt. Vi kan som bekant inte fatta egna beslut utan ”någon annan” ska göra det. De flesta läsare skiter nog i alla bilder och tänker precis som bloggaren. 😀
  Min mor är vansinningt trött på att en kompis till henne bombarderar henne via epost med ALLA bilder hon tagit. Syftet är att min mor ska kunna välja de bilder hon gillar. Hahaha……..

  1. Men vafan, hahaha! Är det så? En räcker, jag skulle bli irriterad om någon skickade alla bilder till mig så, utan att välja ut ett fåtal själv! Jag tyckera i alla fall att det är störtlöjligt. Välj en, för fasen! :mrgreen:

    • Petterapril 4, 2013 kl. 15:45
    • Svara

    Håller med dig. Men sanningen är att folk är så otroligt oroliga vad andra ska tycka så istället för att välja ut en bra bild visar de allt. Tänk bara på när folk visar semesterbilder. 😀
    Hur svårt är det att välja ut en bild man tycker om? Vad andra sedan tycker ska man skita fullständigt i.

    1. Fy, vilken mardröm att sitta och kolla på allt sånt! Ingen bryr sig ju egentligen, eller har lust att se på allt sånt – eller?

      • Petterapril 4, 2013 kl. 15:57

      Säg inte det. Folk kanske gillar det. Eller så är det som vanligt ingen som vågar säga ifrån.
      Jag gör det och ber folk vänligt men bestämt att hålla kvantiteten för sig själv och visa mig det som de anser vara bra. Men så är jag också en bråkig och jobbig jävel som inte håller inne med vad jag tycker. 😀

 1. Jag kan inte påminna mig om att någon har visat mig bilder på det sättet. På sociala medier är det ju bara att strunta i att titta på skiten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.