Gulaschsoppa

Jag är ganska förtjust i gulaschsoppa, även den där varianten som finns i burk. Om man bortser från att det knappt är någon substans eller några bitar i den, så har den i alla fall god smak. Finns i burkar om ungefär 400 gram i matvarubutikerna, och nu även i plastburk som går att värma direkt i micron. Bra till lunch, men dyr för det man faktiskt får. Men på storcashen där vi handlar ibland är allting bara en aaaaning större. Som den här, en uppblåsbar burk med gulaschsoppa.

Gulaschsoppa

Det roliga i sammanhanget är att burkarna den står ovanpå inte är några vanliga 400-gramsburkar – de innehåller 3 liter gulaschsoppa! Beställer man sådan på restaurang är det med allra största sannolikhet sådan man får, för er som inte visste det. En sån där liten burk brukar kosta 25-30 spänn, men om man gör den själv, vilket är väldigt enkelt, så kostar det bara en bråkdel av det. Självklart blir det godare också, men jag tycker ändå att den här är okej. Inte prisvärd, men hyfsad smak. Lite kött av olika sorters djur, paprikapulver, potatis eller pasta, lök, kummin och en massa rotsaker – alltså ingenting som är särskilt dyrt. Vad tycker du om gulasch?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/gulaschsoppa/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tomasapril 20, 2013 kl. 17:24
  • Svara

  Du borde prova den Chillin när du har tid, en av dom goaste maträtterna jag ätit, tar 4-5 timmar att göra, men klart värt besväret, perfekt att göra som sällskap – https://www.romrom.se/akta-chili-recept-pa-varldens-basta-chili

  1. Tack för tipset, ser sjukt gott ut!!

 1. Gulash är mat för killar med hår på bröstet. Jag saknar håret men äter det ändå. Gulaschen får gärna vara gjord på kryddiga korvar, släng ner lite köttförs, morötter, lök, paprika och koka det sedan med tomatpuré och buljong. Krydda med vad du vill. Jag skippar kummin då jag tycker det smakar som en pensionärs källare.
  Gulaschen serveras med gräddfil och hårt bröd. Gärna med öl till. Det är gott så man storknar.

  Bör nämnas att av burkvarianterna tycker jag Bongs gulasch smakar bättre än Felix. Så det så.

  1. Pensionärs källare! :mrgreen: Hahaha! Jag gillar kummin, men hoppar definitivt över gräddfilen – det smakar som sura pensionärer luktar. Har inte provat Bong, men det ska jag göra nu framöver!

   1. Gräddfil som är så gott! Glömde nämna att jag även har en rejäl portion tärnad potatis i min gulasch. Gulasch är perfekt som mat. En jäkla bra uppfinning.
    Du får återkomma efter du testat Bong. 😀

    1. Gräddfil är djävulens påfund, vem vill ha sura mjölkprodukter?! Inte jag! 🙂 Ja, potatis ska det vara. Brukar alltid bättra på burkvarianten med lite substans, för den är inte särskilt matig. Återkommer sen, lär testa en del färdigmat framöver!

    • Farsanapril 22, 2013 kl. 11:11
    • Svara

    Tack för omdömet!

    1. Har du aldrig provat den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.