Hämtmat och kebabmeny

Det finns ganska många lunchrestauranger i området där jag jobbar, för det ligger många stora arbetsplatser där. DN-skrapan, till exempel, ligger precis bredvid. Så de få gånger vi går ut och käkar lunch tillsammans är det riktigt svårt att få någonstans att sitta. Det finns ändå en del ställen som kör ut maten om man beställer i god tid. Eller gör de? Hur som helst, de erbjuder matlevenrans och alla rätter kostar 99 kronor kronor. De har även en kebabmeny nedan.

Felstavad meny. Matleverans. Kebabmeny

Kebabstället har också har lite problem med stavningen. Det verkar vara mer regel än undantag, i alla fall på varenda kebabmeny eller skylt jag har sett, oavsett var jag är någonstans. Vet inte om jag någonsin har sett någon som är helt rättstavad faktiskt, men om jag gör det ska jag definitivt säga till. På det här stället har de burgul och huommos!

Felstavad kebabmeny på kebabhak. Burgul?

Det är lite konstigt att de stavar fel på det (genomgående på hela menyn), och inte på saker som aubergineröra eller isbergssallad. För det måste ju stå någonstans på förpackningen med bulgur vad det är – eller? Menyerna sitter precis bredvid kaffeautomaten på jobbet, så jag fnissar åt dem lite då och då…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/hamtmat-och-kebabmeny/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Those three dishes in first image sounds Familiar to me! though spelled wrong. I don’t eat those Redones but yes yellow one is Good, Palak!

    1. Yeah they can’t spell the Swedish parts either! 🙂 will try it sometime, never tasted!

      1. Non-veg too?

        1. I eat meat!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: