Härlig dag

Vilken härlig dag! Klev upp ganska tidigt, för bästa E ville lämna något innan han flyttade. Så vi körde en lång ägg- och baconfrukost med kaffe och prat. Sen gav han mig ett brev, och det var så himla fint att tårarna bara rann. Blir rörd bara jag tänker på vad han hade skrivit! Tack, E, och detsamma till dig!

Efter det vilade jag upp mig medan älskaren R dammsög, och gjorde i ordning lite inför när släkten skulle dyka upp. Piffade till mig lite, gjorde en fruktsallad och förberedde litegrann. Vid tvåtiden dök de upp, nästan hela tjocka släkten – sju personer. Nej, vi är inte så många, men det var lika fler än sju som tyvärr inte kunde komma. Det var ändå ganska lagom, för jag orkar ju inte med så mycket. Min mamma hade med sig en sjukt god smörgåstårta med varmrökt lax, och någon sorts petit choux-rulle fylld med kyckling- och baconröra. Ja, bacon igen.

Det var såååå gott. Till det dracks det minsann bubbel, och sen åt vi fruktsallad och åt chokladbollar som syrran och hennes dotter hade gjort. Dottern hade aningen svårt att sitta och äta, eftersom det fanns katter här som både kunde matas och borstas. Jag var lektant efter fikat, det var böcker som skulle läsas, det skulle undervisas i hur man tar hand om katterna, och vi pysslade ihop ett brev med en teckning. Och så hade vi presentöppning, trots att jag inte önskade mig något, men de sakerna får ni se i morgon. Fick ett par vackra blombuketter också!

Blommor. Härlig blombukett.

Jag är helt slut nu. Så fort de hade gått rensade vi undan det värsta, och bara satte oss i varsitt hörn och slappade. Hade ju eventuellt tänkt gå ut och äta middag i kväll, men jag orkar inte åka någonstans. Det blir en slapp hemmakväll och eventuellt en drink till – är aningen lullig efter alldeles för många glas bubbel redan. Väldigt härlig dag, tack för alla grattishälsningar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/harlig-dag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.