Hosta och smärta

Jag är hemma från jobbet i dag. Jag har inte feber, men rethostan från helvetet har infunnit sig i mina lungor. Ingen fara i sig, jag mår ganska bra i övrigt, men det gör så förbannat ont i ryggen av att hosta! Det skär som knivar, och det är helt omöjligt att stå upp och hosta samtidigt. Jag blir liggande, så det var inte ens någon idé att försöka åka till jobbet. Det funkar inte ens att sitta och hosta, så det är sängen som gäller, för att vara på den säkra sidan. Har laddat upp med te i min termosmugg (tur att den är tät!), lite godis och morfintabletter.

Termosmugg Contigo to go

Hostmedicin hjälper ju inte – svenskarna lägger ut 260 miljoner kronor på mediciner som enligt Läkemedelsverket är overksamma, och jag tänker inte lägga en krona på det. Det som funkar är muskelavslappnande, vätska och socker, så jag har allt jag behöver. Tyvärr funkar det inte så bra att jobba med både muskelavslappnande och morfinbaserade tabletter samtidigt, för jag skulle somna i ett hörn någonstans, och det tar inte bort all hosta i alla fall. Så jag ligger där jag ligger helt enkelt.

Hungrig är jag också.  Det får bli ett senare problem. Och trött. Jag började hosta först i natt, så jag har inte sovit särskilt mycket, men som tur är så har jag ju en färdig lunchlåda ståendes i kylen, eftersom jag trodde att jag skulle jobba i dag. Jag har nog aldrig varit sjuk så här mycket, som jag har varit sedan i julas. Först magsjuka, sen influensa, och nu det här. Det märks att jag är van att vara ensam mycket, för min kropp verkar snappa upp varenda bakterie eller virus som finns på kontoret! Ogillar skarpt att vara hemma sjuk, men ibland har man inte mycket att välja på. Hosta kan ju pågå i flera veckor om man har otur, men det värsta brukar lägga sig på ett par dagar. Hoppas jag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/hosta-och-smarta/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.