Huset skakar

Huset skakar. Där jag bor, på riktigt. Tror inte att det beror på att det har varit kraftig vind utanför, för vid de tillfällen jag har känt det har det inte blåst så särskilt mycket, och det är bara fyra våningar högt. Men två gånger har jag suttit i soffan, med benen upplagda på bordet framför mig och med datorn i knät, och känt att hela jag och datorn vibrerar. Första dagen det hände trodde jag att jag hade fått någon sorts kramp i benet (det som jag har så dålig känsel i), och att det var det som gjorde att jag skakade.

Nästa gång det hände, en vecka senare, var det mycket kraftigare. Älskaren R satt bredvid mig, och då frågade han mig: ”Kände du det där?” Alltså var det inte bara jag. Han sa också att han hade suttit där själv någon kväll när det hade börjat skaka, och då var det så mycket att saker som stod på andra sidan rummet vibrerade. Helt galet.

Det gick med ett par minuters mellanrum ganska sent på kvällen – betydligt oftare än att det skulle kunna vara tunnelbanan som orsakade skakningarna. Den går kanske 20 meter bort, under jord, och har aldrig någonsin gjort så att huset skakar förut.

Undrar vad fasen det kan vara. Man liksom satt där och gungade när det hände, och det var ganska läskigt! Vi får väl se om hela huset ramlar ihop någon dag, men det vore inte särskilt rimligt. Det har bara stått här sedan 2009 eller så, så det är inte direkt fallfärdigt ännu. Bara fruktansvärt konstigt. Om någon körde med en slagborr borde det ju höras, men det är helt tyst. Hjälp, vad är det som gör att huset skakar!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/huset-skakar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.