Instruktioner

Det var lite konstiga instruktioner som följde med den nya soffan. Inte bara saknades det skruvar i paketet, det följde dessutom med en lapp som lät som rappakalja, oavsett vilket språk man läste det på. Först står det varning, och då tänker i alla fall jag att det är bäst att läsa vad som står. Det är en bild på en fin soffa, och en skrynklig och ful.

Roliga instruktioner med soffa från Mio.

We can recommend the cushions to elegant appearance. The safe is in order to rest”.

Öhh, jaha? Jag är ledsen, men jag fattar inte sådana instruktioner. Okej. Fortsätter att läsa längre ner. Det är en bild på en snubbe som fixar till kuddarna i soffan.

Roliga instruktioner med soffa från Mio.

After every using, please put down the cushions”.

Va, menar de att man har lyft på dem varje gång man använt soffan, eller? Jag fattar ingenting. Visst är det bra med instruktioner och varningstext ibland, men det här är ju inte vettigt på något sätt. Okej, få se nu. Man skulle kunna tro att de menar att att man ska rätta till kuddarna efter varje användning av soffan, så att de inte tappar formen av att vara ihopknölade. Ehh? Eller så menar de att kuddarna skulle kunna vara lite skrynkliga efter transport. Men det låter inte heller rimligt, om man försöker utgå ifrån vad det står.

Mios instruktioner och medföljande skruvar och verktyg får helt klart lägre betyg än motsvarande hos Ikea – där får man övertydliga instruktioner och möjligen för många skruvar. Har aldrig någonsin fått för få med mig därifrån, och de flesta möbler jag köpt i mitt liv kommer från Ikea. Nåja, som tur var hade vi extra hemma. Kanske Mio har något sånt där hjälpnummer man kan ringa när man inte förstår hur man ska gå till väga? Har god lust att ringa och fråga vad fasen de menar. Vad tror du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/instruktioner/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 22, 2013 kl. 14:37
  • Svara

  Det verkar som om soffkonstruktören skulle behöva en kommunikatör. Och HEPP! Jag vet var det finns en som snart är tillgänglig på arbetsmarknaden!

  1. Hahaha, helt klart! Mio, ta genast kontakt med Tofflan!!

  • Susanneapril 23, 2013 kl. 00:19
  • Svara

  Haha…klokrent…:)

  1. Jag fattar fortfarande inte 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.