Mår illa

Jag mår illa, riktigt dåligt. Har inte direkt någon koll på vilken dag det är (inte för att det spelar någon roll), jag har svårt att äta och jag mår helt sjukt illa. Såret på ryggen gör väldigt ont, och ibland hugger det till på ställen där jag inte brukar ha ont. Dessutom börjar jag få ont på ett annat sätt i ryggen – av inaktivitet. Det tar bara ett par veckor av att inte röra sig ordentligt, och så är det nog för de flesta.

Det är bara det att den stora majoriteten av alla som inte tränar eller bryr sig om sina kroppar tror att de inte kan göra något åt det, eller att det beror på åldern eller att det är överviktiga. En jävla massa ursäkter och bortförklaringar som ingen, förutom de själva, tror på alltså. Det enda som är bra är att jag sover bra i min egen säng. Jag är så less på alla mediciner.

Medicin på tallrik

Dessutom är det ju som vanligt tvärstopp i magen efter en operation, och äter man dessutom stora mängder morfin så gör det inte saken bättre. Det går inte att käka vanlig mat, då skulle jag antingen spricka eller kräkas. Om jag inte käkar dem finns det risk för att det går mer åt helvete än innan, och att äta dem innebär att jag mår illa, och kan drömma om att kanske gå på muggen om en vecka. Och så har jag nackspärr.

Nej, fy fan. Jag orkar inte ens vara särskilt trevlig. Jag ligger helt stilla i sängen, spelar spel och försöker överkomma att jag mår illa, yrseln och misären. Orkar inte fokusera på någon TV, orkar inte prata. Orkar inte ens skälla på någon. Jag ligger bara här och väntar på att kroppen ska börja läka, för jag klarar inte av något annat. Måste gå en promenad i dag, hur nu det ska gå. Återkommer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/mar-illa/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Carl Stridsbergapril 28, 2013 kl. 10:19
  • Svara

  Hej Klara!

  Hoppas att operationen gått bra och att du snart är på benen igen och kan börja träna och vara arg igen! 🙂

  Själv mår jag också illa efter morfinet. Blir också så där härligt lullig och man blir lite upprymd när värken liksom domnar bort för ett tag.

  Man glömmer nästan bort hur det känns att inte alltid ha ont nånstans för en stund!

  Krya på dig. Och om du kan , rör på dig, lite i taget.
  Kram från Carl

  1. Tack så mycket Carl! Japp, man får ta lite i taget. Vifta på fötterna, röra på benen, gå några steg! Det är nästan svårare att göra det när man har käkat morfin, för man glömmer liksom bort allt som är viktigt! 🙂 Lovar att återkomma i en ny, bättre version snart!

  • Monicaapril 28, 2013 kl. 10:45
  • Svara

  Åh lilla Klara! Jag lider verkligen med dej. Och hoppas att du snart är uppe och hoppar igen. Men jag vet att det tar tid. Man blir otålig och på dåligt humör.
  Du ska veta att vi är många som tänker på dej och vill att du snart kommer med någon ironisk kommentar eller dylikt.
  Krya på dej!
  Kramar

  1. Hjärnan fungerar som den ska, så när jag orkar kommer det något! 🙂 Ja, humöret är det som blir dåligt först, och med lite otur blir man ensam, Stort tack och kram!

  • Monicaapril 28, 2013 kl. 10:46
  • Svara

  PS. Tur att du har hittat en skön säng i alla fall. Det betyder mycket när man måste ligga. DS.

  1. Verkligen! Kan utan problem ligga i den i 10 timmar! Utan sängen hade jag gått under!

  • Petterapril 28, 2013 kl. 11:08
  • Svara

  Ähh. Det var ett fasligt gnäll. På min tid fick man suga på en näsduk doppad i brännvin om man hade ont. 😀

  Hoppas du kommer upp i sängen och kan ta en promenad. Ligga ner är skönt men det blir snabbt jobbigt om man ligger för länge. Frisk luft gör underverk. (Tur verk kan stavas på fler sätt. Hahaha). Den där nackspärren känns inte bra. Det kan vara skitjobbigt. Med andra ord är hela ryggraden ur funktion just nu?

  1. Haha! Ja, det var ju bättre förr…! Rör på ben och fötter så ofta jag kan, och går några steg då och då. I dag har jag sällskap en stund, så då tänkte jag ge mig ut på en hel (!) timmes ”promenad” i friska luften. Nackspärren har varit mer eller mindre konstant i ett par år, men det blir mycket värre när jag inte rör på mig. Så, ja, lite trasig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.