Mat på jobbet

Häromdagen vägde Rs matlåda 970 gram. Visserligen brutto, men en lätt plastlåda med tunt lock är inte så tung. Han kan slafsa i sig precis hur mycket som helst, men jag skulle nog spricka om jag försökte. Han har restaurang med hyfsad mat på jobbet, men blir sällan mätt av en 60-kronorsportion. Har också med mig matlåda varje dag, och spar enorma mängder pengar på det.

Grön matlåda i plast från Ica, mat på jobbet

Det ligger en lunchrestaurang med buffé precis vägg i vägg med jobbet, men trots att jag jobbat där till och från i nästan två år har jag aldrig varit där. De enda gångerna jag går ut och äter är när vi firar att någon slutar (oftast jag, har redan slutat där fyra gånger), och då brukar vi gå någon annanstans. Det känns så himla ovärt att lägga mellan 60 och 100 spänn på mat som kostar 15 spänn att laga själv, och när jag väl går ut och käkar vill jag att det ska vara något utöver det vanliga. Något jag inte kan göra hemma, eller något som är svårt att få tag på. Och då får det självklart kosta mer.

Många äter ute varje dag. För mig är mat på jobbet bara att fylla på näring så att jag orkar en stund till, så det spelar ingen roll om det bara är pasta med sås eller någon slags gryta. Skulle lika gärna kunna käka ett piller, om det fanns. Mat är gott och ska avnjutas i bra sällskap, men jobblunchen är helt oviktig för mig. Jag orkar inte gå och trängas på restaurang, och jag har ändå ont när jag sitter och trängs i lunchrummet, så det ska gå fort och fylla sin funktion (och min mage). Brukar du ha med dig mat till jobbet?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/mat-pa-jobbet/

2 kommentarer

    • Karolinaapril 4, 2013 kl. 21:55
    • Svara

    Har i princip aldrig matlåda… Väldigt oekonomiskt, men jag tycker nästan att det är värt det! Jag har massor med trevliga kollegor och vi har rätt många bra restauranger i närheten!

    1. Så länge man tycker att det är värt det så är det ju bra! Och det är faktiskt trevligt att slippa arbetsplatsen en stund. Min inkomst är ganska futtig, och så är det jobbigt med folk, så jag får hålla mig på kontoret! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.