Mögel och pollen

Vet ni vad som händer när älskaren R lägger ett hamburgerbröd i en påse, och lägger det på en hylla i köket, så högt upp att jag varker når eller ser det? Jo, efter sisådär två-tre veckor blir det grönt, mjukt och luddigt, och illaluktande. Mögel. Jag har min Biozone luftrenare från Ultimair ståendes högst uppe vid taket i köket, och tar bort det mesta som luktar illa, för jag har inte känt någonting! Brödet hittades när jag städade lite häromdagen, och åkte ut ganska fort. Vidrigt.

Jag slänger sällan mat, så även om det bara var ett hamburgerbröd med mögel så gjorde det lite ont i själen. Det hade förmodligen inte tagit lika länge för mig att upptäcka det om jag inte hade haft luftrenaren, för det luktade verkligen ond bråd död i påsen där det låg. Luftrenarna har jag ju först och främst för att slippa besvär av pollen, men säsongen har ju inte kommit igång här riktigt ännu. Det är ju nästan så att jag längtar efter pollen bara för att slippa kylan! Men snart kommer den. Då är jag redo.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/mogel-och-pollen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.