Möjligheter och telefonkö

Då var den här dagen över. Och kanske det här kapitlet av mitt liv, vem vet. Från och med i morgon börjar något helt nytt, och det är väl bättre att se framåt och se nya möjligheter, än att gråta över att jag inte har något jobb längre. Har i alla fall haft en alldeles fantastisk fin sista dag på jobbet – igen.

Först blev jag bjuden på lunch av min fina vän och kollega M, och sedan fick jag kramar, kort och choklad när det var dags att säga hejdå. Det föll några tårar här och var, trots att jag kommer att åka dit och fika då och då. Det är liksom aldrig så att vi aldrig mer ses, och möjligheter till jobb kanske finns i framtiden också.

Fick ett kort med en fin liten text, och jag kommer verkligen att sakna vardagen med mina underbara kollegor. När jag kom hem var det dags att ta tag i lite administrativa grejer, som att sjukanmäla mig från och med i morgon. Efter att ha provat att ringa Försäkringskassan varannan minut i en timme, hamnade jag i alla fall i telefonkö. Innan dess var det bara för stor belastning, var god försök senare, blabla. Den beräknade väntetiden på 22 minuter när jag äntligen hamnade i kö, slutade på drygt 45.

Tror ni att mina ärenden gick att utföra, då? Nej, egentligen inte. Men eftersom de inte har något telefonnummer där jag kan sjukanmäla mig som är öppet före klockan sex på morgonen, så har jag inte så mycket att välja på annat än att prova. Jag fick i alla fall prata med en väldigt tillmötesgående dam, som skrev upp mitt personnummer och skulle anmäla mig som sjukskriven i morgon när hon kom till jobbet, för det gick inte att göra i dag. Väldigt snällt – om det fungerar är en helt annan femma. Snart packar jag ihop det sista, bäddar rent, kör steril skrubb och tar plats i sängen. Nya möjligheter väntar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/mojligheter-och-telefonko/

2 kommentarer

    • Monaapril 22, 2013 kl. 22:21
    • Svara

    Lycka till! Önskar dig allt gott.

    1. Tack Mona!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.