Pip-mugg

Älskaren R har en ny kaffekopp på jobbet. Eller ja, ny är den ju inte direkt ny som ni kanske ser, jag skulle nog tippa på att den är någon gång från 80-talet. Han hittade den i en av lådorna an plockade med sig från sina föräldrars hus, och kunde tydligen inte låta den vara. Det är Pip, från den tecknade serien ”Sylvester och Pip”, som säkert sändes på TV någon gång i samma veva. En pip-mugg?

Kaffemugg i form av Pip från Sylvester och Pip. Pip-mugg?

Originalserien är från 40-talet någon gång, och jag tror att den där fågeln har sett ungefär likadan ut ända sedan dess. Det hade tydligen blivit blandade reaktioner på hans jobb när han gick omkring med den där i handen. Tycker faktiskt att det var en ganska bra mugg att ha på jobbet – ingen råkar ju ta den av misstag, och om någon medvetet tar den bara för att låna en kopp så är det enkelt att hitta den skyldige. Inte alls dumt. Jag diggar ögonfransarna.

Tyvärr är det ju inte någon riktig pip-mugg, då hade den varit lite roligare. En ordvits i sig, liksom. Och som ni ser är den ganska liten, men han klagar ändå alltid på att han dricker för mycket kaffe, så det är nog bara bra. Jag har ingen egen mugg på jobbet. Har liksom aldrig tyckt att det känns nödvändigt, när jag bara blivit anställd 2 månader i taget, och det finns mängder med bra lånemuggar. Har du någon?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/pip-mugg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.