Rullstol på Ikea

Första april! I dag tänker jag som sagt hänga med syrran, och vi ska ta ett varv på Ikea. Ska mötas där, och tydligen har de rullstol man kan låna! Nej, det är inget aprilskämt att jag ska till Ikea. Har inte varit där på flera år, förutom när jag och R hämtade min säng. Det räknas dock inte, för det var bara in och ut, och jag fick absolut inte stanna vid inredning, köksprylar eller pynt. Rs pannven hade börjat bulta, och skulle möjligtvis kunna sprängas om vi hade stannat en minut längre. Det skulle vara roligt att skaffa lite småprylar till hemmet, och R vägrar ju följa med ens om han får betalt, så det är tur jag har en syster.

Tar en taxi dit, för det är ju svårt att åka kommunalt till Barkarby. Helt perfekt att man kan låna en stol, slipper släpa på min egen (kan ändå inte ta mig ut själv i den), och kan rulla omkring där som dagens Ikea-pucko. Med lite tur springer inte ungar med föräldrar utan koll på mig lika mycket när jag sitter i rullstol, och gör de det kör jag helt enkelt på dem. Både på ungarna och de vuxna, var så säkra. Metallskydd för hälsenor rekommenderas alltså om du ska dit med barn som inte går fot.

Rullstol, handikapplats

Har inte skrivit någon lista över vad jag ska kika på, men jag vet ungefär vad jag vill ha. Dessutom har jag fått lite pengar att spontanshoppa för, som inte får gå till tråkigheter som vård, så hittar jag något jag känner att jag vill ha så följer det med mig hem. Så det så. Svårt att köra en vagn med rullstol, så jag får lassa saker på syrrans vagn. Hoppas på flera fynd, om inte för att göra det lite mysigare hemma, så för att reta R. Muahaha!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/rullstol-pa-ikea/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanapril 1, 2013 kl. 13:05
  • Svara

  Men vilken bra service med låne-rulle! Vi ska ROLLA, vi, men först tar vi bilen ut till Gamlis (Gamla Uppsala) och sen rollar mamma med rollatorn runt högarna. Betvivlar att vi bestiger nån hög idag.
  Hare gott, Klaris!

  1. Svårt att rulla uppåt! 🙂 Riktigt bra med låne-rulle, men de var så hemska så jag gick utan – med många pauser och vassa armbågar. Kram!

  • Petterapril 1, 2013 kl. 20:20
  • Svara

  Jag har sett på TV shoppingvagnar man kan docka med rullstolen. Jag är nog som R. Blir som en katt som ska badas. Skriker,klöser och har mig för att slippa hänga med. Tror till och med jag kan framkalla kräkningar för att få stanna hemma. 😀

  Annars kunde man ju tänka sig att IKEA som nuförtiden säljer allt möjligt mög även börjat kränga rullstolar. Det passar ju perfekt då många modeller kan plockas isär. Rullstolen ”Hawkins” hade ju varit en bra grej. Eller ”Reeves”. Hehehe…

  1. Hahaha! Ja, det är nog inte helt omöjligt att de ger sig in på rullstolar och barnvagnar framöver. De man fick låna hade flagga, så man såg lite extra utvecklingsstörd ut.

  • Petterapril 5, 2013 kl. 11:13
  • Svara

  Flaggan är nog till för att man ska hitta rullstolen efter man lämnat den för att flänga runt bland alla prylar. Eller? Beror kanske på hur ”mongo” man är.
  I går på jobbet fick jag hjälpa till att lägga ut en ramp för att en lat kvinna med brutet ben i rullstol skulle komma in. Snacka om sympatier. Rullstolar är bra. Flagga hade hon inte så hon var tydligen inget ”mongo”. 😀

  1. Ja, det kändes überdumt. Om jag vill låna en rullstol är det ju för att sitta i den, inte lämna den någonstans! R brukar säga att om han hittar en keps med propeller så ska han tvinga mig att ha den på mig när vi är ute. Och såna där pärlor som rullar på ekrarna. Ryyyys…

    • Petterapril 5, 2013 kl. 12:04
    • Svara

    Det är det som vi i söder kalalr ”mongo”. En kompis till mig vägrade att sätta på sina barn mössor med snöre under hakan. Han kallade det mongoband och tyckte ungarna såg utvecklingsstörda ut. 😀 Banden klipptes bort.
    Med en rullstol kan man välja hur mongo man vill vara. Passar bra för sympatier eller bara allmän självömkan om man anser sig vara ett offer. Det går ju alltid bra att testa omgivningen. Propellerkeps och fräck t-shirt i stil med AD/HD ger ett hyfsat ointelligent statement. Mycket mongo. Lycka till. ;D

    1. Mongo indeed! Inte särskilt PK, men det är så jag känner mig ibland. Håller faktiskt med om de där mössorna, de var hemska. Och bra idé där med t-shirten också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.