Sladdar och knopar

Jag hatar sladdtrassel. Jag hatar sladdar. Så fort jag rör en sladd, eller ens ser på den, så blir den trasslig och knyter ihop sig själv. Jag är vanligtvis skitdålig på att knyta ihop saker, och knopar har aldrig varit min grej. Jag kan inte en enda, tror jag, förutom dubbelknutar och möjligtvis en rosett. Har inte gått på scouterna heller. Men mina sladdar, särskilt hörlurarna till min telefon, verkar ha gjort det. De kan minsann varenda knop som finns.

Älskaren R gick faktiskt på scouterna när han var liten, och bästa M också. De är säkert bra på sånt där. På lantstället finns det till och med en tavla som R gjorde när han var liten, med knopar. Eller tavla var väl kanske att ta i, det är en vanlig anslagstavla med några av hans snyggaste barndomsknopar i rep på. Inte alls fin, men väldigt rolig att skratta åt. Han påstår att han inte vill ha den på väggen, men ändå sitter den där.

Men tillbaka till iPhone-sladdarna – hur gör man för att de inte ska trassla ihop sig? Det räcker ju att man tittar åt ett annat håll i två sekunder så har de trasslat ihop sig! Spelar ingen roll om man har dem i jackfickan, i ett fack i handväskan eller lindade runt telefonen, det blir alltid minst en knut någonstans. Någon som har några tips?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/sladdar-och-knopar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjaapril 19, 2013 kl. 14:09
  • Svara

  Jag hatar det också, bara runt datorn har man x antal sladdar. Det är som gjort för trassel och nånting man gärna kan snubbla över. Men det finns ju faktiskt sladdar som är gjorda så att dem inte ska trassla till sig, undrar varför inte alla kan vara tillverkade så? Vad gäller iPhone-sladdar vet jag inte vad man skulle kunna hitta på, men det finns ju små saker i silikon, som man kan använda till att vira fast sladden så att den inte är onödigt lång. Borde ju trassla mindre iaf.

  1. Ja, jag hoppas att allting blir trådlöst, men fungerar lika bra som med sladd, och det snart! Jag vågar knappt kolla bakom TVn…

  • Katjaapril 19, 2013 kl. 14:18
  • Svara

  Trådlöst vore ju rena drömmen. Alla dessa jävla härvor överallt, det är ju knappast dekorativt heller.
  Trevlig helg btw! 🙂

  1. Nej, verkligen inte! Hatar sladdar! Trevlig helg till dig också!

  • Petterapril 19, 2013 kl. 21:04
  • Svara

  Skitenkelt. Jag köper bara hörlurar som kommer på en jojo det går att snurra upp dom på. Hörlurar som följer med telefonerna är ändå helt värdelösa.
  Ett tips är att använda en sån där plastflärt som sitter på brödpåsar. Den kan man klämma fast runt sin hoprulalde sladd. (Om den är smal vill säga). 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=cHbAS0MTWZU (Här är några tips.)

 1. Haha, kul video! Vad hände med att inte böja sladdar för hårt?! En jojo låter bra. Har dock inte för avsikt att köpa nya lurar, de som följde med duger för mina behov. Men bra där med plastflärparna, ska spara!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.