Söndagspromenad

Motion, alltså! Har ju fått ett väldigt grundläggande träningsprogram med mig från sjukhuset efter ryggoperationen, och det innebär bara att böja fötterna 100 gånger i timmen och att dra upp benen 5×10 om dagen. Inga konstigheter. Läkaren sa till mig att när jag blev bättre skulle jag försöka att promenera en timme om dagen, eftersom det aktiverar både ben, rygg, mage och alla små muskler däremellan. Och gå är ju något jag gör väldigt mycket på sommarhalvåret ändå, så det ska inte vara några problem. Trodde jag, och gav mig ut på en söndagspromenad. Jag tror att jag började en aning för tidigt…

Jag var ute en sväng i går, med R som sällskap och stöd, och den första biten var det underbart härligt! Solen lyste, och förutom några kyliga vindar så var det inte så särskilt kallt. Stegade på så gott jag kunde, med ett så gott som helt bortdomnat ben – jag hade bara känsel i hälen. Konstig känsla, men så länge man inte trillar omkull är det väl bara att gå. Blommorna knoppade överallt, och det var väldigt vackert på sina ställen. Skönt att sommaren snart kommer, så att det blir ännu mysigare att vara ute på en söndagspromenad – de kan vara en hel dag med paus för fika!

Blå blommor kommer upp på våren. Söndagspromenad

På väg tillbaka började jag må riktigt, riktigt dåligt. Och vi gick runt kvarteret, det brukar ta 5-10 minuter, men vi var nog ute i en halvtimme. Fick till största delen luta mig på R och ta ett kort steg i taget, för jag både mådde illa och var riktigt snurrig. Det svartnade för ögonen och jag var yr, och hade helt sjukt ont kring såret. Så fort jag kom in fick jag hjälp av med skor och attiraljer, och lade mig igen. Ok, gå är bra. Att vara ute är bra. Får nog kanske backa några steg och känna mig säker på att stå upp innan jag försöker på egen hand.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/sondagspromenad/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschapril 29, 2013 kl. 10:19
  • Svara

  Hallå där! Jag förstår att du är ivrig att komma igång men hur får man dig att göra det i lagom takt. Tagga ner vettja! Softa i sköna soffan, vifta på tårna så katterna får lite kul. Nu är inte läge att svimma eller överanstränga sig.

  1. Jag vet, men det är ju så tråkigt, och solen lyser! 🙂 I dag tänker jag hålla mig till ryggläge. Har ju dessutom massor av godis från sjukhusvistelsen att äta upp!

  • emelieapril 29, 2013 kl. 11:32
  • Svara

  Ja! Bra sagt av ”Monicasch”, ”tagga ner”! Fast om det gör ont av att inte röra sig så förstår jag att du vill prova att röra dig också..

  En helt annan sak, om du vill höra mina associationer. Din sida för mina tankar till Kina.. Övre ”bannern” är röd med stjärnor och i pereferin står det ett ord som är bara lite mer än 4 bokstäver och börjar på ett stort K.

  1. Ska testa att göra något lite lagom mycket, för omväxlings skull! Men det var såååå skönt att känna lite vind och sol i går! 🙂
   Hmm, Kina, aldrig tänkt på det! De där stjärnorna är i och för sig inte permanenta, de väntar på att bytas ut mot något. Är Kina-associationer bra eller dåligt?

    • emelieapril 29, 2013 kl. 12:22
    • Svara

    Det är frågan om… det är både bra och dåligt tror jag. Beror helt på hur man väljer att tänka… Kina är ju ett superhäftigt land med en mängd intressanta saker och företeelser men det är ju också ett land med mindre charmerande sidor. Fick just lära mig att de har helgdagar några dagar den här veckan men då har ”regeringen”(?) gått ut med att i och med det fick man såklart lov att jobba i lördags och söndags istället…

    1. Helt sant. Ska överväga att byta ut dem snabbare än jag tänkt! 🙂 Tack för input!

  • monicaschapril 29, 2013 kl. 12:26
  • Svara

  Fyra ugglor eller kanske en men en klok en.

  1. Alla ugglor är söta och kloka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.