Telefonkö och rabatt

De har äntligen sopat gruset från vägar och trottoarer här nu! Mer än en månad senare än förra året, men nu är det officiellt – fram med sommarkläderna och bort med alla kängor och kappor som hör vintern till. Jag var inte ute på hela dagen i dag, förutom att jag stack ut huvudet på balkongen. Det blåste som fasen, så jag gick och lade mig i stället. Hade verkligen fullt upp med alla samtal till myndigheter, allt efterforskande, evigheter i telefonkö (tre gånger hamnade jag i kö med mer än 150 personer före mig) och en portion oro.

När jag väntade i telefonkö kom jag att tänka på mitt telefonanvändande, och gick in och kollade mina senaste telefonräkningar. Mitt abonnemang kostar 299 spänn. Samtalskostnaderna är sjukt låga, runt 40 spänn i månaden, och så några få kronor för sms. Det mesta av samtalstiden är faktiskt telefonkö, kan jag tänka mig! De flesta jag skickar meddelanden till har antingen en iPhone (gratis sms mellan fånarna), eller ett program som skickar sms gratis med mobilsurf, och det är ju så lite pengar att det är absurt.

Telefon, telefonkö

Det jag tidvis använder mig mycket av är mobilsurf, och det är det som kostar. I mitt abonnemang ingår 10 GB, vilket vanligtvis är alldeles på tok för mycket. I dag, näst sista dagen i månaden, har jag 9.3 GB kvar. När jag är på lantstället har jag telefonen som modem, och då bränner jag lätt det dubbla – om det är dåligt väder eller jag har en dålig dag och sitter inne. Som av en händelse fick jag ett sms av företaget där jag har mitt abonnemang, de firar 10 år och har bra erbjudanden.

Så efter telefonkö nummer tre ringde jag företaget (där jag fick svar på en gång – det är ju ett vinstdrivande företag och inte en statlig myndighet), och diskuterade lite olika lösningar. Det skulle ju räcka med en billig pott för min del, men bara möjligheten till mobilsurf kostade hälften av vad mitt abonnemang kostar i dag, och då skulle jag ändå vara tvungen att köpa trafiken separat. Så han sa att jag redan hade det bästa alternativet jag kan ha, men erbjöd mig 20% rabatt på min abbonemangskostnad framöver. Perfekt! Tänk vilka bra idéer man får när man står i telefonkö!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/telefonko-och-rabatt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.