Tur och hunger

Alltså, i morse hade jag en jäkla tur. Om ni scrollar ner lite och läser om vad jag hade tänkt göra under dagen, så står det lite om att jag skulle lämna blodprov på fredag, och att jag skulle lista ut hur och när. Jag hade till och med skrivit det i kalendern! Och så kanske jag hade lite konstig prioritering i morse, men även det var tur! Jag började med att slå på datorn, sätta mig och skriva ett blogginlägg, och sen när jag var på väg för att sätta på kaffebryggaren så gick jag förbi informationshäftet från sjukhuset. Passade på att öppna och kolla när jag ändå skulle göra det under dagen, och läste: ”Blodprov ska lämnas ca en vecka innan inskrivningsbesöket”. Chock!

Då var det en jäkla tur att jag inte hade ätit något efter klockan åtta i går kväll, och att jag inte, som jag brukar när jag går upp på morgonen, började dagen med att mula i mig en frukt. Provet skulle nämligen lämnas på fastande mage, och dagen innan skulle man undvika fet mat och alkohol. Check. Det var visserligen både bacon och grädde i min lunch, men inga stora mängder. Tur igen. Så jag drog på mig kläderna, hungrig som ett as, och åkte till ett av Karolinskas labb.

Tur att jag insåg att jag skulle lämna blodprov i dag! Plåster på armen.

Det gick ganska fort, och på väg hem mulade jag i mig en banan. Hela förmiddagen har blivit lite rubbad, dels av att jag hade tagit fel på dag, och dels av att jag var tvungen att ta mig ut innan några smärtstillande hade börjat verka (jag var så hungrig att jag inte hade orkat!). Labbpersonalen sa att det skulle hinnas med, så det var inget problem så, men hade jag ätit frukost innan jag läste informationen hade det varit kört. Nåja. Kände mig avsevärt sjukare när jag kom hem, men nu ska jag återgå till allt det där jag måste göra…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/tur-och-hunger/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.