Vårdtid och naturlig reaktion

När man ligger på en ortopedisk avdelning på ett sjukhus hör man ju en hel del (även om man har eget rum) av vad de övriga patienterna säger, angånde det här med att vilja stanna kvar eller åka hem ifrån sjukhuset. Det är ganska uppenbart att många försöker få vara kvar längre än de behöver. Vad är poängen med det? Är det något slags mått på hur synd det är om folk? ”Jag låg inne en vecka senast jag gjorde samma sak”. Jaha, men då borde din vårdtid vara halverad den här gången, eftersom du vet hur det fungerar?

Är man så pigg att man orkar sitta och småprata, eller gå fram och tillbaka i korridorerna, har man faktiskt ingenting där att göra – så länge man inte måste på grund av dropp eller medicinpumpar. Då kan man lika gärna ligga hemma i sin egen säng och tycka synd om sig själv, och ta sina mediciner hemma. Jag är jävligt less på att behöva ta så här mycket morfin, men jag förstår att det kan bli kroniska konsekvenser av att jag inte gör det – man får alltså tvinga sig själv till att göra det man måste.

Det blev kompikationer i form av blödningar som inte ville ge med sig under min operation, och min vårdtid blev dubblerad den här gången, jämfört med förra. Jag hade inte mycket till medvetande den där dagen på uppvaket, och det första dygnet innan de fick upp mitt blodtryck litegrann. Med ett tryck på 86/50 lyckades jag ändå identifiera en kamera och peka finger åt den, trots att jag var fullproppad med smärtstillande, propplösande och saker som man kan hallucinera av.

Klara på sjukhus

Visst, man är inte så snygg när man är nyopererad, men det bjuder jag på. Min naturliga reaktion, att peka finger, fungerade alldeles utmärkt, alltså fanns det ingen risk för mitt liv och jag kunde alltså försöka förkorta min vårdtid och åka hem så fort som möjligt. Det är ändå bättre för alla inblandade att komma hem fort. Ligger man på en avdelning på sjukhuset blir man förvarad, ingenting annat.

Hur som helst, jag är så yr och så trött att jag knappt kan stå upp, men jag ligger i alla fall i min egen säng och äter min egen jävla färdigmat. Jag dör inte av lågt blodtryck, eller av smärta heller. Dessutom finns det katter här.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/vardtid-och-naturlig-reaktion/

11 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianaapril 27, 2013 kl. 19:15
  • Svara

  Förstår inte heller vitsen med att nöta sjukhussän dårå .
  Jag tycker att du är söt på bilden 🙂
  Kram

  1. Vad gullig du är! Tack och kram!

  • Farsanapril 27, 2013 kl. 20:23
  • Svara

  Och ugglor!

  1. Jajamen!

  • Monicaapril 27, 2013 kl. 21:22
  • Svara

  Ha ha humorn har de inte opererat bort i alla fall. ” Dessutom finns det katter här.” Och du har så rätt i det du skriver om. Mamma har opererat in nya hjärtklaffar i Lund i onsdags, och hon är på väg hem redan. Visserligen ska hon vara på Lasarettet i Växjö några dagar, men bara för att kolla upp allt och få sina mediciner. Hon vill INTE vara på sjukhus hon heller. Envis som synden. Men det är bra.
  Och jag tycker också att du är jättegullig i sjukhussängen. Men du ser trött ut.
  Önskar dej allt gott och krya på dej lilla Klara!
  Kramar i massor!

  1. Det är bra att komma hem så fort det bara går! Så länge man inte är döende finns ingen anledning att vara där, så jag tycker att hon gör helt rätt! 🙂
   Ja, jag ser fortfarande ganska trött ut, men det är mycket skönare i min egen säng! Stort tack Monica, kram och hoppas att lilla mamma kryar på sig också!

    • Monicaapril 28, 2013 kl. 00:33
    • Svara

    Tack söta lilla Klara!

  • Mariaapril 29, 2013 kl. 10:44
  • Svara

  Bästa Klara, må bättre snart!!!
  Helt rätt inställning, sjukhus ska undvika i den mån det går, det kryllar ju med sjuka människor där…och inga katter! 😉

  1. Tack! Hahaha, ja, man sover dåligt, äter dåligt och har inte sina egna prylar omkring sig. Dåligt!

  • Mariaapril 29, 2013 kl. 10:47
  • Svara

  Detta är din jobbkollega förresten hehe

  1. Jag vet, ser din email i smyg. :mrgreen:

  • Sjukersättning och vårdcentralsproblem -juli 26, 2013 kl. 16:54

  […] kille som visade sig vara min personliga handläggande i ärendet sjukskrivning på grund av ryggoperation. Berättade lite om vad som hänt sedan jag skickade in anmälan, och att det kommer att komma en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.