Veckans plus, vecka 14

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till våren -när dygnsmedeltemperaturen är stigande, stadigvarande mellan 0 och +10° i minst sju dygn i följd. Den är på väg. Från och med helgen som kommer ska det bli varmt, och som genom ett trollslag ska det blir 13 grader till helgen som kommer, och då är det slut med minusgrader på nätterna! Jag längtar så, för vintern har varit oändligt lång och fruktansvärd.

Lite värme kommer att göra gott, på alla sätt och vis. Det ska bli så skönt att dra på sig ett par gympaskor i stället för vinterkängor, och kunna gå ut och gå utan att sladda, vingla och nästan dö på kuppen! Eller ett par snygga sandaletter, men det dröjer lite längre. Fast jag såg en idiot i kortkort och ballerinaskor ute på stan i natt, så det kanske är en smaksak.

Det kanske är låter töntigt att ge veckans plus till våren, men den har nog aldrig varit så efterlängtad som den är i år. Av mig, i alla fall. Det blev vinter redan tidigt i höstas, och påsken är redan över – då ska det i alla fall komma lite musöron på träden och gruset ska sopas bort.

Jag älskar ju sommaren, med sol, bad och bara ben, men det är ändå alltid våren jag längtar mest efter. När det händer för första gången på året att man kan stå utomhus i solen och bli uppvärmd i stället för att frysa häcken av sig, då njuter jag. Och nu är det snart dags!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/veckans-plus-vecka-14/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.